Allsvenska kollen - del 1

Säsongen närmar sig och det börjar bli hög tid att ta en titt på de allsvenska lagen. 
 
En ny säsong står för dörren och det är väldigt svårt att försöka tippa hur det kommer gå, många lag har fortfarande lediga platser i truppen och de flesta har inte ens spelat någon träningsmatch. Därför kommer jag vänta ett tag med att tippa hur det kommer gå i serien men jag tänker ändå börja gå igenom lagen som ska slåss om chansen att få kvala sig till SHL-platser. Vi börjar nere i Malmö där ett av seriens mest underskattade lag håller till. 
 
Som ni säkert listat ut så är det IK Pantern vi börjar med, laget som ingen trodde på men som kammade hem en fjärdeplats förra säsongen. Sedan säsongen tog slut har en hel del bra spelare lämnat laget men man borde ändå ha en hyfsat bra chans att lyckas. På backsidan har man förstärkt med Johan Ivarsson som lånades in redan under förra säsongen. 22-åringen är en lovande back med defensiva kunskaper som redan hunnit spela en och en halv säsong i SHL med Malmö, men det känns som att han kommer må bra av att få en säsong i allsvenskan där han kan få mycket speltid. 
 
Målvaktsspelet har varit en av lagets styrkor sedan man tog steget upp i Hockeyallsvenskan och nu hoppas man att nyförvärvet Jonatan Bjurö ska fortsätta den trenden. 26-åringen kommer senast från en inte fullt lyckad säsong i Modo men har visat att han kan hålla en hög nivå i serien och i sitt nya lag borde han få lugn och ro samtidigt som han är det uttalade förstavalet i målet. 
 
Defensiven är nyckeln till en lyckad säsong. 
Foto: Johnny Anderson
 
Bland de offensiva nyförvärven hittar vi succéliraren Olle Liss som var en av ligans bästa målskyttar den gångna säsongen. 24-åringen har gjort över 20 mål de senaste fyra säsongerna och med honom i laget får man lite extra spets i det offensiva spelet. Man har även värvat in den norske landslagsspelaren Andreas Heier som stod för 18 poäng på lika många matcher i Stjernen, han inledde dock säsongen uppe i Modo men där lyckades han inte riktigt lika bra. 
 
Många spelare har försvunnit men en som finns kvar är lagkaptenen Kim Johansson som går in på sin sjunde säsong i klubben. Den rutinerade forwarden är en väldigt underskattad spelare som håller en jämn nivå och det var väldigt positivt att man lyckades behålla honom ytterligare en säsong. 
 
FAKTA: IK Pantern
Grundad: 1959
Stad: Malmö
Arena: Malmö Isstadion (5800)
Publiksnitt 16/17: 912 (14:e i den allsvenska publikligan)
Lagets poängkung 16/17: Sebastian Dyk & Dennis Svensson, 27 poäng
Lagets skyttekung 16/17: Dennis Svensson, 14 mål 
 

Spelarförstärkningar: Robin Jensen (KRIF), Tobias Ekberg (Oskarshamn), Valentin Pilet (Lausanne U20), Johan Ivarsson (Malmö), Hugo Danielsson (Skellefteå J20), Anders Grönlund (Lillehammer), William Pethrus (Mora), Jesper Mångs (Malmö J20), Carl Åsell (Västervik), Andreas Heier (Stjernen), Olle Liss (Västervik), Stefan Söder (Troja-Ljungby), Jonatan Bjurö (Modo), Fredrik Styrman (Oskarshamn), Sebastian Selin (Almtuna), Sebastian Strandberg (Odense)

Spelarförluster: Oscar Malm (KRIF), Tex Williamsson (Malmö), Filip Windlert (AIK), Emil Carnestad (Modo), Johan Björk (slutar), Lars Bryggman (Malmö), Ludwig Karlsson (Milton keyns), Patrik Blomberg (Västervik), Mattias Persson (Rungsted) 

 

Hur tror du det kommer gå för Pantern den härsäsongen?