Cupskandal i Mariestad

Försäsongscupen ICA Oxen Cup har drabbats av en stor skandal. 
 
Under gårdagen skrev jag ett inlägg om att cupen i Katrinhallen kändes intressant och öppen på förhand men oavsett om matcherna varit bra eller inte, kommer allt handla om något som hände utanför isen. Efter gårdagens möte mellan Mariestad och Skövde blev tre spelare, en från hemmalaget och två från Skövde, attackerade medans de jogga ned utanför ishallen. 
En har blivit nedslagen och sparkad när han har legat ner. Han sprang tillsammans med en Boisspelare. Den andra spelaren sprang helt ensam och blev överfallen av sju personer som slog ner honom, sparkade på honom och slet sönder hans kläder. Han lyckades fly men det var en traumatisk upplevelse för honom kan jag säga. Han var helt i chock, säger Skövde sportchef Hans Ljunggren på kvällens presskonferens som klubbarna höll. 
 
Att något sånt här händer är givetvis helt katastrofalt, man har hört om så kallade supportrar som skriker fula ord på isen men att gå så långt som att ta till våld är (som tur var) väldigt ovanligt. Att man dessutom gör det efter en betydelselös försäsongsmatch är ännu mer anmärkningsvärt.
- Det som vi som arrangör måste titta djupare på, det är det som händer inne på läktaren, det hör inte till idrotten att man står och dricker öl på läktaren vilket har förekommit, än mindre att man kastar in burkar riktat mot gästande lags ledarstab, sa Mariestads ordförande Mikael Ericson på presskonferensen. 
 
Att Skövde vann matchen med 2-3 är det nog ingen som minns efter den här helgen. Något annat stal all uppmärksamhet. 
 
 
1
Erik

Förjäkligt! Vuxna människor som inte ska ha NÅNTING med HOCKEY att göra. Dom kan knappt kalla sig själva för "fans". Pinsamt!