INFÖR: BIK Karlskoga - Vita Hästen

Idag inleds en intensiv månad med många matcher att hålla ögonen på. 
 
Augusti har knappt börjat, barnen har fortfarande sommarlov men nu är det faktiskt dags för folket att börja ta sig tillbaka till ishallarna. Ikväll är det dags för den (så vitt jag vet) första träningsmatchen, BIK Karlskoga bjuder in Vita Hästen till ett test över hur formen ser ut. 
 
Hemmalaget kommer från en fullt godkänd säsong men man har tappar flera av sina nyckelspelare, succéliraren Carl Persson ska testa lyckan i SHL med Karlskona och den färgstarke profilen Daniel Wessner har valt att lägga skridskorna på hyllan. För att försöka ersätta några av sina "förlorade" spelare har man förstärkt truppen med Jeff Hayes som senast kommer från en lyckad säsong i den tyska andraligan där han stod för 20 mål och 52 poäng på 41 matcher under grundseriespelet. 
 
Även i defensiven har man tappat en del spelare men man ser ändå ut att kunna vara bra egen zon, mycket tack vare den nye målvakten Shane Owen som har högt ställda förväntningar på sig. 
 
Gästerna då? Vita Hästen kommer från en säsong som var väldigt turbulent och nu är siktet inställt på att bli stabilare, något som förhoppningsvis ska ta laget uppåt i tabellen. Som bekant är klubbens ekonomi inte den bästa vilket har gjort att man tittat nedåt i seriesystemet i hopp om att hitta ett par guldkorn. Från Mariestad värvas Hockeyettans poängkung i Douglas Lögdal och Östersunds skyttekung Jonathan Tholander får också chansen att visa upp sig på allsvensk nivå. Just Tholander ser ut att få spela i en bra omgivning, i kvällens match sätts han in i samma kedja som Jesper Samuelsson och Marcus Eriksson - två väldigt spelskickliga herrar. 
 
3 spelare att hålla ögonen på i BIK Karlskoga...
1) Gustaf Thorell - rutinerad forward som är tillbaka i laget efter att ha spenderat en säsong i SHL med Färjestad. Är offensivt skicklig och lär vara en av lagets nyckelspelare den här säsongen. 
2) Patrik Parkkonen - relativt ung back som värvats in från den tyska ligan där han öste in poäng den gångna säsongen. Har spelat 89 matcher i den finska högstaligan. Lär förmodligen få en hel del speltid i powerplay. 
3) Erik Brissle - lovande forward med hög potential. Spenderade den senaste säsongen i Hockeyettan där han blev bättre och bättre för varje match. 
 
3 spelare att hålla ögonen på i Vita Hästen...
1) Marcus Eriksson - lagets största stjärna som ska stå för det mesta i offensiven. Kommer från sin poängmässigt bästa säsong på allsvensk nivå men kan fortfarande bli lite jämnare.
2) Jonathan Tholander - debuterade i SHL för flera år sen men har spenderat de senaste säsongerna i Hockeyettan. Stod för 30 mål på 39 matcher i Östersund under vintern och borde ha goda chanser att prestera bra även i allsvenskan. 
3) Villiam Haag - mer eller mindre okänd för den svenska hockeypubliken eftersom han spelat collegehockey de senaste fyra säsongerna. Är ingen utpräglad poängspelare men kommer kunna bidra med ett fysiskt och fartfyllt spel. 
 
Vilket av lagen tror du kommer inleda säsongen med en vinst?
 
1
Bernt Jansson

Det är ju själva fan att ni inte kan spela som folk