Inför kvällens träningsmatcher

Ikväll spelas fyra intressanta försäsongsmatcher. 
 
OSKARSHAMN - KRISTIANSTAD
Vi inleder nere i Oskarshamn där stadens hockeylag tar emot Kristianstad, ett av Hockeyettans mest topptippade lag. Hemmalaget kommer från en helt okej men mycket har hänt sedan våren, man har en ny tränare i Björn Hellkvist och vi får inte glömma bort Per Kenttä som lämnat Asplöven för rollen som sportchef i Oskarshamn. Bland de nya spelarna hittar vi Tingsrydsforwarden Niklas Johansson och backtalangen Tom Hedberg som lånats in från HV71. 
 
Kristianstad var nära att nå allsvenskan i våras och siktet lär vara inställt på att ta det där sista steget. Man har en stark trupp på pappret och med Mats Lusth vid rodret talar mycket för att vi får se det här laget långt fram även den här säsongen. Här tycker jag vi kan hålla ett extra öga på Johan Skinnars som värvats in från Södertälje, samt lagkaptenen Fredrik Hansson som var en av Hockeyettans bästa den gångna säsongen. 
Det har sett bra ut på träningarna hittills, det har varit ett härligt driv. Inledningsvis vill vi se att spelarna förstår hur vi ska spela i försvaraszon. Det är det vi kommer lägga mycket tid på i början, säger Lusth till klubbens hemsida. 
 
LINKÖPING - VÄXJÖ
Det är inte bara lagen i allsvenskan och Hockeyettan som måste testa formen inför säsongen, i Stångebro möts två lag som känns väldigt intressanta inför vintern. Hemmalaget brukar nå långt men sakna det där sista för att ta sig hela vägen och äntligen få lyfta pokalen. Den här säsongen hoppas man att värvningarna av Tony Mårtensson & Derek Roy ska ge laget extra offensiv styrka. Man har dessutom förstärkt på målvaktssidan med Jonas Gustavsson som har spel i klubbar som Detroit och Toronto bakom sig. 
 
Även Växjö har något intressant på gång, laget vann grundserien men slogs sedan ut redan i kvartsfinalen där Malmö blev för svåra. Nu är siktet inställt på revansch och man gör det med ett på pappret väldigt bra lag. I målet hittar vi Viktor Fasth som är tillbaka i klubben där han gjorde succé 2007-2010, backsidan har förstärkts med landslagsspelaren Daniel Rahimi och i offensiven hoppas man att jättetalangen Elias Pettersson (senast i Timrå) kommer bidra med ny energi. En annan spelare som går in i säsongen med höga krav på sig är Janne Pesonen, som är tillbaka i serien efter att ha spenderat den senaste säsongen i Ambrì-Piotta där han stod för 37 poäng på 57 matcher. 
 
FRÖLUNDA - FÄRJESTAD
I Strömstad möts två av landets största och mest klassiska klubbar, två lag som alltid går in i en ny säsong med höga krav på sig. Frölunda kommer som bekant senast från en stark grundserie men i slutspelet blev Brynäs för svåra och man fick nöja sig med att ha tagit sig till semifinal. Sedan säsongsavslutningen har man förstärkt truppen med bland andra Max Friberg som är tillbaka i svensk hockey efter att ha spenderat fyra senaste säsongerna i nordamerika. Tyvärr har man tappat flera duktiga spelare och det känns som att laget är lite svagare än förra säsongen, åtminstone på pappret. 
 
Färjestad kommer från en väldigt svängig säsong som tog slut när man blev utslagna av HV71 i kvartsfinalen men nu hoppas man nå längre. Den spelaren som det förmodligen pratas mest om bland lagets supportrar är Dick Axelsson, som är tillbaka i laget han tidigare vunnit två SM-guld med. Forwarden kommer senast från spel i Davos där han bara spelade åtta matcher under vintern och 30-åringen borde vara sugen på att få spela en hel säsong igen. 
 
AIK - ÖREBRO
Vi avslutar vår lilla resa med att ta oss till pinbackshallen där AIK tar emot Örebro i något som, på pappret, borde kunna bli en jämn match. Hemmalaget har ett intressant lag på pappret, flera tidigare svartgula spelare är tillbaka i laget och offensiven har spetsats till med Éric Castonguay som värvats in från Leksand. Man har dock tappat spelare som Daniel Olsson-Trkulja och talangerna Jesper Bratt & Fredrik Karlström vilket gör att just offensiven känns som något av ett frågetecken inför säsongen. 
 
Örebro har också förlorat tunga pjäser sedan säsongen tog slut, supporterfavoriten Julius Hudacek har flyttat till KHL samtidigt som Greg Squires tagit flyget till Peking och Petr Zámorský flyttat hem till Tjeckien igen. Bland lagets nya spelare hittar vi den tidigare AIK-spelaren Jonathan Andersson och en väldigt lovande lirare i Filip Ahl, som gjorde succé i WHL den gångna säsongen. Laget slutade tolva förra säsongen och det känns som att man kommer vara närmare botten än toppen även den här säsongen. 
 
Hur tror du det kommer gå i kvällens matcher?