Lovande start på säsongen för Mariestad

Hockeyettanlaget ser ut att gå mot en bra säsong.

Säsongen hade knappt hunnit starta innan det blev dags för Skövde att bjuda in rivalen Mariestad till match. Det skulle visa sig bli en svår nöt att knäcka för hemmalaget. Gästerna var bättre på med mesta och kunde ta ledningen efter knappt sju minuters spel då Christian Hägg hittade fram till Oscar Olsson. Några minuter senare fick Mariestad spela powerplay och då kunde nyförvärvet leverera en passning till Filip Thörnqvist och redan där kändes det som att Skövde skulle få svårt att vända den här matchen.

Efter ytterligare ett mål i mellanakten kunde Eddie Davidsson punktera matchen med sitt 0-4 mål när det återstod lite drygt tre minuter kvar av den tredje perioden och hans lag kunde åka hem från Billingehov med lite extra självförtroende inför seriestarten som närmar sig. Hos hemmalaget var man inte nöjda med sin insats.
Mariestad var klart bättre i första, men i andra spelade vi upp oss och hade tre-fyra bra lägen, men kastar iväg avsluten. Ingen kyla, sa tränaren Tomas Kempe till klubbens hemsida efter slutsignalen.

För Mariestad ser det desto bättre ut, man har inlett försäsongen på ett lovande sätt och även om vi ska ta gårdagens resultat med en nypa salt så känns det som att laget har goda chanser att lyckas bra även den här säsongen.

MATCHFAKTA
Skövde - Mariestad: 0-4 (0-2,0-1,0-1)
0-1, Oscar Olsson (Christian Hägg)
0-2, Filip Thörnqvist (Eddie Davidsson)
0-3, Filip Engqvist (Samuel Gustavsson)
0-4, Eddie Davidsson (Mikael Alba, Roman Semjonovs)
Skott: 23-28
Utvisningsminuter: 22-26
Publik: 958 (Billingehov)

1
Krister Holm

Bois gjorde en riktigt bra match och det ser nästan löjligt harmoniskt ut. Skövde hade inte mycket att sätta emot. MEN! Skövde har fler nya spelare i laget och behöver därför säkert längre startsträcka för att få ut mer av laget. Redan i cupen räknar jag med att det blir betydligt jämnare. Fast att de ska spöa Bois får vi nog vänta några år på! ;-)