Nu har även några av lagen i Hockeyettan börjat spela träningsmatcher.
 
Igår spelade flera av de allsvenska lagen matcher men även i Hockeyettan har vissa lag börjat känna på formen, under gårdagskvällen spelade Skövde sin första träningsmatch. Grästorp bjöd in till match men man fick en ganska tung inledning på säsongen, trots 22 skott lyckades man inte göra något mål. Gästerna från Skövde säkrade sin seger inom fyra minuters spel i den första perioden då man först tog ledningen genom Axel Abrahamsson innan Hampus Forsling utökade ledningen. 
 
0-2 blev slutresultatet och Skövde får därmed en lovande start på säsongen. Trots vinsten lät lagets tränare inte helt nöjd med matchen. 
Vi tappar positionerna långa stunder, men vi skapar mycket bra målchanser, men vi passade när vi skulle skjutit och tvärtom. Men vi var koncentrerade när vi gjorde målen i första, sa Tomas Kempe till klubbens hemsida efter matchen. 
 
FAKTA
GRÄSTORP - SKÖVDE: 0-2 (0-2,0-0,0-0)
0-1, Axel Abrahamsson (Forsling, Sjögren)
0-2, Hampus Forsling (Back, Sjögren)
Skott: 22-28
Utvisningsminuter: 4-6
 
 
Från den här matchen kan vi lyfta fram målvakten Tim Hultstrand, den lovande keepern är invärvad från Malmös J20-lag räddade alla puckar som kom flygande mot honom och 19-åringen har potential att bli en av Hockeyettans mest spännande målvakter att hålla ögonen på den här säsongen. Förra säsongen spenderades mestadels i SuperElit där han gjorde bra ifrån sig men han spelade även tre matcher som utlånad till Enköping och Tyringe, där visade han att han kan prestera bra även på seniornivå. 
 
Det är svårt att veta vad vi ska förvänta oss av Skövde men man borde ha goda chanser att lyckas, känslan är att man kan spela utan någon större press på sig och med den vasse målskytten Henrik Thegel i laget blev man plötsligt starkare. Lägg därtill Jesper Sellin som värvats in från gårdagens motståndare så har man en rätt spännande forwardsuppsättning. Man har även energispelaren Anton Blomberg som är invärvad från allsvenska Vita Hästen, där har man en väldigt lovande spelare med hög potential. 
 
Grästorp då? Gårdagens match var ingen höjdare och man lär givetvis vara väldigt beroende av Carl-Johan Svensson och han måste spela bra om lagets supportrar ska få en rolig säsong. Den här vintern får han dock uppbackning av Jonas Lönn som är tillbaka i klubben, han kommer senast från spel i Trollhättan där det blev 43 poäng den gångna säsongen. 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress