Offensiva hästar segrade

Det har spelats mycket hockey i Västervik de senaste dagarna. 
 
Under fredagskvällen inleddes Sandströms Trophy i Plivit trade Hallen i Västervik, där hade hemmalaget bjudit in Vita Hästen, Vimmerby och Tranås till en försäsongscup som bjöd på en hel del målrika matcher. Sett till hur förra säsongen gick så kändes Västervik som en förhandsfavorit men laget hade svårt att få igång spelet och fick tillslut nöja sig med en tredjeplats, det känns som att man har en hel del att slipa på innan serien drar igång om ett par veckor. 
 
Om hemmalaget var något av en besvikelse gick det desto bättre för Tranås som gick hela vägen till finalen, efter att bland annat ha besegrat just Västervik. Trots att det blev förlust i finalen mot Vita Hästen så tycker jag att man ska vara nöja med sin insats och det verkar man vara. 
Vi har många bra saker som vi tar med oss hem. Sammantaget har vi gjort en fantastiskt bra insats. Vi känner att vi har något bra på gång. Sen finns det självklart saker som vi kan göra bättre, men det är såna detaljer vi får åka hem och slipa på fram till serien börjar, säger klubbchefen Stefan Fransson till Tranås tidning. 
 
Tranås fina insats till trots så är Vita Hästen cupens stora segrare, i finalen blev det vinst med hela 6-1 efter att Rickard Palmberg gjort två av målen och man kunde packa med sig både en pokal och en prischeck hem på bussen till Norrköping. Laget visade prov på en fin och fartfylld offensiv där spelare som Douglas Lögdal, Jonathan Tholander och Villiam Haag stod för fina insatser men vi ska samtidigt ta med i beräkningen att två av tre motståndare faktiskt kommer från en lägre division. 
 
Trots det tycker jag att Norrköpingslaget ska vara nöjda, man såg stabila ut i defensiven och det verkar som att tränaren Jonas Johnson börjat få ihop kedjor som fungerar bra tillsammans.