Sena värvningar

Hockeyettanlagen börjar göra sina avslutande värvningar innan säsongen drar igång. 
 
Nu är vi inne i mitten av Augusti och även om de flesta lagen inte börjat spela träningsmatcher än så är mer eller mindre alla igång med isträningen och de flesta trupperna börjar bli spikade. Det finns dock vissa lag som fortfarande har lediga platser och de senaste dagarna har flera lag förstärkt sina trupper, främst i offensiven. Vi börjar uppe i Örnsköldsvik där man gått ut med nyheten att Adrian Kasten Dahl är klar för spel i laget. Forwarden kommer senast från spel i den polska ligan där han stod för 24 poäng på 35 matcher den gångna säsongen men 25-åringen har ett tidigare förlutet i lag som Kovland och Teg. 
Det känns jättebra att komma till ÖHF som jag tror är ett perfekt ställe för att ta nästa kliv. Jag var på plats och tränade med laget förra veckan och kände mig väl omhändertagen. Det ska bli spännande och roligt att få representera ÖHF, säger forwarden till klubbens hemsida. 
 
Även i Halmstad ser man ut att förstärka truppen, där har man gett forwardslöftet Alexander Esbjörs chansen att visa upp sig den kommande tiden, med start i kvällens match mot Troja-Ljungby. Esbjörs kommer senast från spel i NAHL-laget Minnesota Wilderness där han noterades för 32 poäng på 55 matcher under vintern. 20-åringen har fostrats i Frölunda vilket bland annat resulterat i tre stycken medaljer från Junior-SM, men han har även gjort tre juniorlandskamper på U17-nivå. Om namnet känns bekant så beror det nog på att hans kusin farbror heter Jonas Esbjörs och har spelat närmare 600 Elitseriematcher, främst i Frölunda som han vann två SM-guld med.  
 
Vi rundar av uppe i Stockholmstrakterna där Sollentuna gjort klart med en ny spelare, även där är det en forward som värvats in. Det handlar om kanadensaren Zane Jones som spenderat våren och sommaren i Australien med laget Newcastle Northstars, vilket resulterat i 15 poäng på 14 matcher. 
Vi hoppas att Zane skall acklimatisera sig snabbt till de stora rinkarna och vårt spel, vi hoppas och tror att Zane skall vara den pusselbiten som tränarna har letat efter inför säsongen och är nu glada att allt gått i lås, skriver klubben på sin hemsida. 
 
 Jones stod för 15 poäng på 31 matcher i Vancouver Giants säsongen 2014/15. 
 
Trots sin ålder har Jones, som fyllde 23 år tidigare under sommaren, hunnit med en hel del. Säsongen 2010/11 fick han debutera i WHL och där har han spelat 260 matcher, främst i Calgary Hitmen där han var lagkamrat med Victor Rask som numera håller till i Carolina Huricanes. Zane är dessutom släkt med Calgarylegenden Lanny McDonald som spelade en bra bit över 1000 NHL-matcher under 70 & 80-talet.