Stjärnan tillbaka till Sverige?

Oskarshamn ryktas förstärka truppen med en spännande spelare. 
 
Det är Expressens "Mr Madhawk" som går ut med nyheten att det allsvenska laget ser sig om efter nya spelare och att det mer eller mindre ska vara klart med en värvning i form av Kirill Kabanov. Oskarshamn har inte bekräftat värvningen men det känns ganska troligt att man kommer göra det inom kort. Forwarden kommer senast från spel i KHL-laget Neftekhimik Nizhnekamsk men har haft två ganska struliga säsonger bakom sig och det är oklart hur det står till med formen. 
 
 Kabanov är draftad av New York Islanders och har spelat 48 matcher i klubbens AHL-lag, Bridgeport Sound Tigers. 
 
Om namnet låter bekant beror det förmodligen på att han har ett förlutet i Sverige, under slutet av säsongen 13/14 lånade Modo in honom från New York Islanders organisation och han avslutade säsongen med att göra nio poäng på 14 matcher. När hösten kom flyttade ryssen till Skellefteå och där stod han för 29 poäng under grundserien och sedan sex poäng på tretton slutspelsmatcher, vilket får ses som en fin siffra. Sedan dess har den NHL-draftade forwarden spenderat tid hemma i Ryssland men nu verkar han alltså vara påväg tillbaka till svensk hockey, om än på en annan nivå än tidigare. 
 
Om den här värvningen går i lås får Oskarshamn in en spelare som har väldigt hög potential, han visade som sagt var sin klass uppe i Skellefteå och om han kan nå en liknande nivå den här säsongen så har man en av ligans bästa spelare i sitt lag. 
 
Kuriosa: Kabanov sågs som en jättetalang och stod för en väldigt fin insats i U17-VM 2009, där gjorde han fler poäng än stjärnor som Matt Duchene (Colorado) och Taylor Hall (New Jersey).