Succéstart på säsongen för nykomlingen

Troja/Ljungby har inlett försäsongen på bästa tänkbara sätt.

Pelle Svenssons gäng är, av de flesta, tippade att hamna ganska långt ner i den allsvenska tabellen och man inledde försäsongen med tuffast möjliga motstånd - de svenska mästarna. HV71 bjöd in till match och det dröjde bara drygt tolv minuter innan nyförvärvet Robin Figren kunde sätta säsongens första mål. Gästerna fick spendera en hel del tid i egen zon men i mitten av den tredje perioden lyckades man få till en kvittering i powerplay genom David Rundqvist, matchen fick därför avgöras på straffar där den allsvenska nykomlingen var strået vassare.

Att vinna en försäsongsmatch är oftast inget man jublar hejdlöst över men att lyckas besegra de svenska mästarna när man själva är nykomlingar i en lägre serie är faktiskt något som Troja ska vara väldigt nöjda med. Här tycker jag vi kan passa på att lyfta fram målvakten hos gästerna, Emil Jidskog. Han blev hastigt invärvad till laget och stod för en fin insats direkt, ska nykomlingen lyckas även när seriespelet drar igång gäller det att 26-åringen fortsätter på den inslagna vägen.

HV71 - TROJA/LJUNGBY: 1-2 (1-0,0-0,0-1,0-0,0-1)
1-0, Robin Figren (Tedenby)
1-1, David Rundqvist (Karlsson)
1-2, Jesper Thörnberg (GWS)
Skott: 30-25
Publik: 300 (Falkenbergs ishall)

I övrigt kan vi notera att Timrå tog hem en 3-2 vinst hemma mot Modo medans Almtuna fick se sig besegrat med 3-4 mot Djurgården. Leksand visade upp ett fint spel när man besegrade Färjestad med 4-1, där kan det dock vara värt att notera att SHL-laget spelade match så sent som igår. Tingsryd stod också för en fin insats när man lyckades ta hem en 2-1 seger mot Rögle.