Vinst för Nybro i säsongspremiären

Vikings har fått en bra start på fin försäsong.

Igår var det dags för Nybro att spela sin första match för säsongen, Vimmerby bjöd in till match och det skulle bli en jämn match. Hemmalaget verkar, enligt de rapporter som lämnats från ishallen, ha inlett matchen på ett bra sätt och man tog även ledningen genom Mattias Wigley, som går in på sin tredje vinter i laget. Gästerna lyckades dock kvittera innan den första perioden var färdigspelad och efter pausvilan skulle samma sak hända igen, hemmalaget tog ledningen och Vikings kunde kvittera.

I den tredje perioden blev det inga mål och matchen fick därför avgöras på straffar där gästernas Kim Runermark var den enda spelaren som lyckades överlista målvakten. Nybro tar därmed med sig en seger i bagaget och kan fortsätta sin försäsong med en positiv känsla. Vimmerby ska inte deppa allt för mycket, man gjorde också en bra match och hade man bara varit lite hetare under straffläggningen så hade man lika gärna kunnat vinna.

MATCHFAKTA
Vimmerby - Nybro: 2-3 (1-1,1-1,0-0,0-1)
1-0, Mattias Wigley (Anton Schou)
1-1, Kim Runermark
2-1, Robin Höglund (Sebastian Åkesson, Jacob Isaksson)
2-2, Erik Lindström
2-3, Kim Runermark (GWS)

Det var inte bara den här matchen som spelades under gårdagen, uppe i Huddinge kunde hemmalaget inleda sin säsong med att besegra Tranås med 4-2 och nere i Blekinge fick Tyringe se sig besegrat med hela 7-4 borta mot KRIF. I den matchen visade hemmalaget fin bredd, man hade sju olika målskyttar och en av dessa var nyförvärvet Karl Olovsson som senast kommer från spel i Hockeyallsvenskan med Södertälje. Här kan vi dock ge Tyringe lite kredd, man gjorde nämligen tre av sina fyra mål i den avslutande perioden vilket visar att man kämpade hela vägen.

Även uppe i Söderhamn spelades det hockey under gårdagen, där kunde Hudiksvall (som fick spela matchen där på grund av problem i sin egna hall) ta sig an säsongens första utmaning. Valbo stod för motståndet och även om "hemmalaget" hade favoritskapet på sig och tillslut vann matchen med 3-1 så gjorde man en bra insats. Det här var nämligen Valbos tredje match för säsongen och man hade fått ordning på spelet, skotten vann man med hela 19-32. Hudiksvall kan därmed tacka målvakten Magnus Åkerlund för segern, han räddade 31 skott och visade klassen direkt.
Det här var väl lite av ”mellanmjölk” men det gäller att titta på det som var bra och ta det med sig. Det var i alla fall en bra genomkörare för oss och nu väntar två matcher mot Östersund till veckan, löd Hudiksvallstränaren "Lillis" Lövbloms dom till klubbens hemsida efter slutsignalen.