Avgörandets tid är här

Idag var det dags för Allettorna att avgöras, här kommer en sammanfattning av hur kvällens matcher gick!
 
Allettan norra
Asplöven - Hudiksvall: 5-4 (straffar)
Kalix - Sundsvall: 2-3 (straffar)
Piteå - Huddinge: 2-3 (straffar)
Östersund - Visby/Roma: 2-3 (straffar)
Haninge Anchors - Väsby: 4-7
Allettan södra
Borlänge - KRIF: 3-2 (förlängning)
Lindlöven - Mariestad: 0-3
Skövde - Kristianstad: 4-5
Vimmerby - Kumla: 6-4
Troja/Ljungby - Nybro: 2-3
 
Uppe i norr bjöds det på en hel del dramatik, fyra av fem matcher gick inte att avgöra under ordinarie speltid och lagen fick istället göra upp på straffar. Kvällens stora vinnare blev Kalix som lyckades behålla sin playoffplats, deras poäng mot Sundsvall räckte med tanke på att Östersund bara fick med sig en poäng från sin match mot Visby/Roma. För Östersund och Haninge Anchors är säsongen därmed slut medans de andra lagens allsvenska drömmar fortsätter. 
 
Nere i den södra serien blev det inte riktigt lika spännande men det bjöds å andra sidan på en liten överraskning när Troja-Ljungby föll mot Nybro. Förlusten gjorde inte så mycket eftersom man ändå fick behålla sin serieledning, det trots att Kristianstad besegrade Skövde med 4-5. För Lindlöven och Kumla tar säsongen slut men det stod klart redan innan dagens matcher. 
 
Det spelades även playoffhockey idag, vi fick se Tranås besegra Grästorp med 0-1 där Emil Larsson blev stor matchvinnare och nu fortsätter smålänningarnas äventyr. Örnsköldsvik tar emot Sollentuna men den matchen får vi återkomma till, när det här inlägget skrivs har man bara spelat några minuter i Skyttishallen.