Drömstart av överraskningslaget

SDHL kan få ett nytt lag nästa säsong. 
 
Det pratas ofta om att det blir allt svårare för allsvenska klubbar att nå SHL, man måste ta sig igenom flera olika steg för att tillslut få kvala mot ett lag som fått en hel del mer vila och oftast slutar det med att det allsvenska laget får avsluta säsongen med en rätt jobbig känsla i kroppen. När det kommer till damernas motsvarighet är läget annorlunda, det finns flera division 1-klubbar som borde ha goda chanser att avancera och ett av dem är Göteborg HC. 
 
Igår inledde laget SDHL-kvalet med att besegra Björklöven, matchen slutade 4-0 och man fick därmed ett bra start på den avgörande och viktigaste delen av säsongen. Idag var det dags att mäta sina krafter mot ett betydligt tuffare lag, Sundsvall stod som motståndare och även om gästerna från norr vann skotten med hela 25-41 så var det Göteborg som vann efter att Layla Marvin och Anna Södergren gjort varsitt mål. Bakom stämde det mesta och Ellen Wilhelmsson stoppade alla puckar som kom flygande. 
Vi visste att det skulle bli en tuff match idag mot Sundsvall, vi va väl förberedda och skulle gå ut och spela vårt spel. Det är en jämn match med mycket utvisningar i första perioden så det blir inte så mycket 5-5 men jag tycker att vi spelar en bra match och hjälper varandra hela matchen igenom. Sundsvall är ett bra lag med många duktiga spelare men jag fick bra hjälp framför målet och alla spelade med ett otroligt hjärta idag! Det kommer bli en tät serie men vi tar match för match och är ödmjuka, säger målvakten till bloggen strax efter slutsignalen. 
 
Under säsongen har de mesta rubrikerna handlat om ekonomiska problem men man har presterat väldigt bra på isen, grundserien vann man efter att ha vunnit femton av sexton matcher och det känns som att man kan vara redo att ta nästa steg. 
 
Jag tycker även att Färjestad och Haninge Anchors är två klubbar som satsat på damhockeyn och det vore roligt om de också kunde vara med och slåss om en SDHL-plats.