INFÖR: Kristianstad - Troja/Ljungby

Ikväll är det dags för ett av Hockeyettans verkliga tungviktsmöten. 
 
Det är alltid svårt att jämföra den norra och södra serien, båda har sina styrkor och svagheter men något som jag tror de flesta kan vara överens om är att kvällens möte mellan Kristianstad och Troja-Ljungby är en riktigt het batalj. Om vi tar en titt på hur Allettan södra ser ut inför kvällens match så är det egentligen inget snack om att seriens två bästa lag möts. 
 
Troja-Ljungby leder serien efter att ha samlat ihop hela 41 poäng, en poäng bakom dem hittar vi Kristianstad och sedan är det hela elva poäng ner till trean Vimmerby. Det känns svårt att försöka tippa hur kvällens match kommer sluta, laget är jämnbördiga på många punkter och i det senaste mötet krävdes det straffar innan Troja kunde fira segern. 
 
3 NYCKELSPELARE I KRISTIANSTAD
Joel Gistedt. Rutinerad målvakt som var en av seriens hetaste förstärkningar inför säsongen. Har infriat förväntningarna och är utan tvekan en av Hockeyettans bästa målvakter. 
Joel Persson. Offensivt skicklig back som tagit stora kliv framåt under den här säsongen, det vore konstigt om inte några allsvenska klubbar höll ögonen på 22-åringen. 
Fredrik Hansson. Det känns som att Hansson varit med i evigheter men forwarden är faktiskt bara 28 år gammal. Den här säsongen har varit en av hans bästa, det har redan blivit ett personligt poängrekord och förutom det är han även en viktig ledarfigur och så kallad "franchise player", om man får ta till ett NHL-uttryck. 
 
3 NYCKELSPELARE I TROJA-LJUNGBY
Alexander Edström. Här har vi en spelare som, precis likt Joel Persson, kan skrivas in i listan när det gäller Hockeyettans bästa backar. Den 28-årige Skillingarydsprodukten är duktig i både offensiven och defensiven samtidigt som han gång på gång visar att han håller även när motståndet blir hårdare.
Mattias Åkesson. Är kanske ingen direkt "stjärna" men 27-åringen har värdefull rutin i bagaget och det känns som att han är i riktigt bra form. 
Tor Immo. I SHL pratar man ofta om så kallade "slutspelslirare", alltså en spelare som höjer sig när säsongen går in i ett avgörande skede. Även i Hockeyettans finns det såna spelare och i den kategorin tycker jag att Immo passar in, förra säsongen gjorde han sina bästa matcher när det vankades kvalserie och även den här säsongen har hans formkurva sakta men säkert gått uppåt. 
 
Så vilka kommer egentligen ta hem segern ikväll? Jag skulle tippa att hemmalaget tillslut gör det, men jag tror även att gästerna får med sig en poäng hem till Smålandsskogarna. Hur tror du att kvällens match slutar?