INFÖR: Sundsvall - Hudiksvall

Ikväll bjuds det på ett intressant möte i Allettan norra. 
 
Inför den här säsongen var förväntningarna (eller rättare sagt kraven) högt ställda på Sundsvall, laget spelade allsvensk hockey så sent som förra våren och man hade lyckats behålla en hel del nyckelspelare. I grundserien gick det mesta lagets väg, Sundsvall placerade sig som trea men hade bara en poäng upp till förstaplatsen så man var verkligen med i den absoluta toppen. 
 
I Allettan har det gått en aning tyngre men man har ändå samlat ihop 28 poäng och en vinst ikväll skulle innebära ett stort kliv närmare en framtida kvalserie. Gästerna från Hudiksvall har också gjort bra ifrån sig i Allettan men man har en del skadebekymmer, bland annat missar nyckelspelaren Pontus Wernerson-Libäck kvällens match. 
Vi får helt enkelt anpassa oss till vilket lag vi har nu, men det händer ju ända uppe i Elitserien att lag kommer till spel med bara tre femmor, så vi får se till att klara det också, säger tränaren Lars Lövblom till klubbens hemsida. 
 
SUNDSVALLS INTERNA POÄNGLIGA
Christoffer Persson, 18+17=35 poäng
Markus Kinisjärvi, 6+29=35 poäng
Mathias Franzén, 13+18=31 poäng
 
HUDIKSVALLS INTERNA POÄNGLIGA
Joonas Koskinen, 9+33=42 poäng
Joonas Sammalmaa, 12+22=34 poäng
Oscar Bergkvist, 20+13=33 poäng
 
Jag får nog sätta hemmalaget som favorit i kvällens match, man kommer dock senast från en förlust mot Visby/Roma men å andra sidan har besegrade serieledarna Huddinge med 5-1 förra veckan. Hudiksvall är långt ifrån chanslösa men man känns lite ojämnare, i de två senaste omgångarna har man både vunnit och förlorat med 6-1. Vilket lag tror du vinner?