Så gick det i Allettorna

DAGENS RESULTAT
Allettan norra 
Huddinge - Asplöven: 6-2 
Väsby - Östersund: 7-3 
Haninge Anchors - Piteå: 5-1 
Visby/Roma - Kalix: 5-1
Allettan södra
Borlänge - Kristianstad: 1-5
KRIF - Mariestad: 4-2
 
Nu börjar sig Allettorna sakta men säkert börja sitt slut och det känns som att man hunnit få en rätt klar bild av vilka lag som har det som krävs för att nå extra långt. Huddinge är utan tvekan ett av lagen som har det där lilla extra som kan behövas för att utmana även allsvenska lag, i eftermiddag tog man en imponerande och stabil seger mot ex-allsvenska Asplöven. Segern grundlades i den första perioden då hemmalaget gick ifrån till en 3-0 ledning och sedan lyckades inte gästerna från norr att skapa någon vidare spänning. 
 
Lirare som Björn Jonason & Måns Krüger kompleteras på ett bra sätt av bland annat Joakim Hällerström som jag tycker är en underskattad spelare, 22-åringen har tagit stora kliv framåt och han har bland annat gjort tre gånger fler mål än förra säsongen. Laget har även en stark målvaktsduo som kommer få bära ett tungt lass resten av säsongen, idag stod Niklas Lundström för en fin insats och det känns som att hans karriär fått ett litet lyft sedan flytten från Björklöven där han inte riktigt lyckades. 
 
Ett annat lag som borde gå riktigt långt är Kristianstad, idag besegrades Borlänge med 1-5 och Mats Lusths mannar fortsätter att vara hack i häl på Troja-Ljungby. Även här finns det en hel del riktigt duktiga spelare, bland annat Fredrik Hansson som öst in poäng och som dessutom är en viktig ledarfigur i laget. På backsidan hittar vi Joel Persson, en spelare som borde vara en kandidat till att få priset som Hockeyettans bästa back. Lagets största stjärna är givetvis Joel Gistedt, rutinerade målvakten har motsvarat förväntningarna och där har Kristianstad en riktig nyckelspelare om laget ska kunna nå hela vägen. 
 
Troja-Ljungby är ett annat lag som borde gå långt den här säsongen, sedan finns det en trio outsiders i Visby/Roma, Mariestad & Sundsvall som får vara med och kriga om kvalserieplatser. Nybro, Väsby och Vimmerby får ses som positiva överraskningar medans Östersund och Asplöven inte riktigt motsvarat de högt ställda förväntningarna.