Så spelas playoff 1

Nu står det klart vilka lag som möter varandra i Hockeyettans första playoffrunda. 
 
Efter att Örnsköldsvik besegrat Sollentuna med 2-0 i matcher och Tranås lyckats vinna två raka matcher mot Grästorp så tog lagen de två sista platserna i Hockeyettans första playoffrunda. Nu är det bestämt vilka lag som kommer möta varandra och vi kan se fram mot några riktigt intressanta matchserier. 
 
PITEÅ - ÖRNSKÖLDSVIK
Kommentar: Piteå tog sig till playoff via Allettan där laget slutade femma, medans Örnsköldsvik vann vann fortsättningsserien. Här skulle jag nog sätta Piteå som favorit men de har gått lite tyngre på slutet samtidigt som laget från Ö-vik har en positiv trend. Under Allettan vanns Piteås interna poängliga av Emil Wrenman som gjorde 19 poäng medans Örnsköldsviks Sebastian Magnusson gjorde 17 poäng i fortsättningsserien. 
Lagens tidigare möten under säsongen
Möte 1 (24/9) Piteå - Örnsköldsvik: 5-2
Möte 2 (27/11) Örnsköldsvik - Piteå: 3-4 efter straffar
 
HUDIKSVALL - ASPLÖVEN
Kommentar: Något överraskande placerade sig Hudiksvall före Asplöven i Allettan, laget samlade ihop 24 poäng vilket räckte till en sjätteplats medans laget från Haparanda bara blev sjua vilket får ses som en missräkning med tanke på förväntningarna. Om vi ska se någon röd tråd mellan de här lagen så får det vara den finska prägeln, Asplöven har hela nio spelare från vårt östra grannland medans Hudiksvall värvade in en finsk trio inför den här säsongen. Jag har svårt att sätta någon solklar favorit i det här mötet men vi kan lugnt konstatera att Asplöven är laget som har mest att förlora.  
Lagens tidigare möten under säsongen
Möte 1 (9/1) Hudiksvall - Asplöven: 1-3
Möte 2 (25/2) Asplöven - Hudiksvall: 5-4 (efter straffar) 
 
VÄSBY - TRANÅS
Kommentar: Överraskningslaget från Stockholm fick välja motståndare först och man valde Tranås, som spenderat den senaste tiden i fortsättningsserien där man samlade ihop 30 poäng på femton matcher. Inför säsongen skulle jag sett laget från Småland som favorit men eftersom Väsby gjort det så bra i både grundserien & Allettan så får jag nog sätta dem som en liten favorit i det här mötet. Lagen har inte mötts någon gång under säsongen. Håll koll på Väsbys Fredrik Forsberg som vann Allettan norras skytteliga i överlägsen stil med sina 17 mål.
 
VIMMERBY - SKÖVDE 
Kommentar: Här har vi två lag som känner varandra väl, under flera säsonger spelade man i samma grundserie men den här vintern fick man vänta till Allettan där Vimmerby var det starkare laget. Skövde har ett bra lag på pappret, rutinerade spelare som Carl-Johan Sjögren och Thomas Wallgren håller hög klass men det känns som att laget inte riktigt fått ut så mycket som förväntat. Vimmerby stod för en bra Alletta där Kalle Östman blev lagets bästa poänggörare med sina 9+9. Det här kan mycket väl bli en matchserie som kommer behöva mer än två matcher. 
Lagens tidigare möten under säsongen
Möte 1 (14/1) Skövde - Vimmerby: 3-2
Möte 2 (18/2) Vimmerby - Skövde: 5-4 
 
NYBRO - KALIX
Kommentar: Här kommer det krävas att lagen gräver djupt i bensinkassan, det är nästan 140 mål mellan städerna och det är tur att den här matchserien inte spelas i bäst av fem eller sju matcher. Det känns som att Nybro och Kalix är relativt jämnbördiga, Nybro slutade sexa i Allettan södra medans Kalix blev åtta i den norra motsvarigheten. Lagen har inte mötts någon gång tidigare under säsongen då det här mötet kan bli extra intressant att följa. 
 
KRIF - BORLÄNGE
Kommentar: För ovanlighetens skull så var det Borlänge som hade mest förväntningar på sig inför säsongen och även om man gjort bra ifrån sig så känns det inte som att man kommer kunna lyckas riktigt lika bra som förra säsongen. KRIF inledde säsongen ganska svagt men har blivit bättre med tiden och det känns som man har runt 40% chans att gå vidare från den här matchserien. 
Lagens tidigare möten under säsongen
Möte 1 (22/1) KRIF - Borlänge: 5-1
Möte 2 (25/2) Borlänge - KRIF: 3-2 efter förlängning
 
Hur tror du att det kommer gå i playoff 1?