Allsvensk potential

Det finns många spelare i Hockeyettan som är värda en chans i Hockeyallsvenskan, här är några av dem. 
 
DAVID LILLIESTRÖM KARLSSON (ÖSTERSUND)
Ålder: 23 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 24 matcher, 13+25=38 poäng. 
Kommentar: Här har vi en spelare som för ett par säsonger sedan ansågs vara en väldigt stor talang, säsongen 2011/12 debuterade forwarden i SHL och sedan dess har han även hunnit spela en säsong i Hockeyallsvenskan. Sedan förra säsongen är Stockholmaren tillbaka i Hockeyettan och den här säsongen har han visat att han snart kan vara redo för ett äventyr på en högre nivå igen. 
 
ANDREAS GRÖNDAHL (VISBY/ROMA)
Ålder: 26 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 28 matcher, 12+26=38 poäng. 
Kommentar: Gröndahl debuterade i Elitserien med Södertälje redan säsongen 2008/09 och sedan dess han har bland annat hunnit spela två säsonger i den Norska högstaligan och säsongen 2011/12 gjorde han 19 poäng i Hockeyallsvenskan. Sedan tog han det överraskande steget ner till Hockeyettan och Visby/Roma där forwarden öst in poäng och laget ska vara väldigt glada över att de fortfarande har kvar honom. 
 
JONATHAN THOLANDER (ÖSTERSUND)
Ålder: 24 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 27 matcher, 22+12=34 poäng. 
Kommentar: Trots att han spelade över 20 matcher i HV71 redan säsongen 2011/12 så känns det som att genombrottet kom den följande säsongen då forwardstalangen dominerade i Nittorp vilket i sin tur gav en chans att debutera i Hockeyallsvenskan. Sedan blev det ett par lite tyngre säsonger men uppe i norr har det sakta men säkert gått bättre och den här säsongen är han en av Hockeyettans vassaste målskyttar. Snart redo för allsvenskan? 
 
CARL-JOHAN SJÖGREN (SKÖVDE)
Ålder: 26 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 28 matcher, 8+25=33 poäng. 
Kommentar: Skövde gjorde en riktig prestigevärvning när man gjorde klart med Sjögren inför säsongen, den rutinerade forwarden spelade allsvensk hockey så sent som i våras och gjorde knappast bort sig där. Den här vintern räknas han som lagets stora stjärna och hittills har forwarden gjort väldigt bra ifrån sig. Skulle säkerligen fungera i en allsvensk fjärdekedja. 
 
DANIEL FAHLSTRÖM (HUDDINGE)
Ålder: 21 år Position: Målvakt Statistik den här säsongen: 19 matcher, 93.3%. 
Kommentar: Det finns en handfull riktigt bra målvakter i serien och en av dem är Daniel Fahlström, den unge keepern som sakta men säkert blivit förstavalet i klubben och som är en av de viktigaste spelarna. Nu har man plockat in Niklas Lundström ifrån Björklöven men det kommer inte bli lätt att peta Fahlström. 
 
KIM TALLBERG (NYBRO)
Ålder: 25 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 26 matcher, 9+13=22 poäng. 
Kommentar: Har har vi en lirare som nosat på allsvensk hockey de senaste säsongerna, förra vintern lånades han ut till Oskarshamn i fyra matcher och den här säsongen har han gjort ett kort inhopp i Tingsryd. Tallberg, som är lagkapten i Vikings, har varit runt i en hel rad klubbar men det känns som att han tagit ett extra kliv under sin tid i de Småländska skogarna. 
 
ALEXANDER EDSTRÖM (TROJA-LJUNGBY)
Ålder: 28 år Position: Back Statistik den här säsongen: 27 matcher, 4+16=20 poäng. 
Kommentar: Edström debuterade i allsvenskan redan säsongen 2008/09 och gjorde tre säsonger innan han överraskande valde att lägga skridskorna på hyllan. 2013 begav han sig ut på isen igen och sedan dess har han varit en av Hockeyettans mest stabila backar, som även levererat när det blivit spel mot allsvenska lag. Har en känsla av att den spelskickliga backen skulle kunna spela även på högre nivå.
 
HAMPUS FORSLING (ASPLÖVEN)
Ålder: 22 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 28 matcher, 13+14=27 poäng.
Kommentar: Linköpingssonen gjorde bra ifrån sig i LHC:s J20-lag men steget till A-laget var för stort att ta och han har fått ta den långa vägen via flera Hockeyettanlag. Inför säsongen flyttade han upp till Haparanda och där har han gjort bra ifrån sig, 22-åringen får inte så mycket rubriker men han har visat att han sakta men säkert börjar bli redo för större utmaningar.  
 
FREDRIK FORSBERG (VÄSBY)
Ålder: 20 år Position: Forward Statistik den här säsongen: 23 matcher, 11+7=18 poäng. 
Kommentar: Sett till sin ålder är Forsberg en av seriens mest lovande spelare, den unge forwarden gjorde debut i SHL redan förra säsongen men i vinter får han samla på sig nyttig erfarenhet i Väsby. Under inledningen av säsongen har han gjort bra ifrån sig och han har därför lånats ut till Almtuna där han spelat ett antal matcher. 
 
CARL ACKERED (ÖSTERSUND)
Ålder: 26 år Position: Back Statistik den här säsongen: 28 matcher, 6+27=33 poäng. 
Kommentar: Här har vi, enligt mig, Hockeyettans främste back. Stockholmaren fick chansen att debutera i SHL med Djurgården för några år sedan och säsongen 2014/15 blev det 22 matcher i allsvenskan med Vita Hästen men, trots att han inte gjorde bort sig, blev det inga fler chanser utan sedan dess har han hållit till i Hockeyettan. Förra säsongen levererade han assist på löpande band i Kristianstad och den här vintern har han varit den som startar upp många av Östersunds lyckade anfall. Det borde finnas ett antal klubbar i allsvenskan som skulle vara intresserade av att åtminstone ge Ackered en try-out chans. 
 
Några bubblare: Douglas Lögdal, Oskar Norlöv & Tobias Björklund (Mariestad), Calle Åsell (Väsby), Oskar Lundberg (Visby/Roma), Måns Krüger (Huddinge) och Marcus Andersson (Borlänge).