Talangsvenskan

Hockeyallsvenskan kryllar av lovande spelare, här är några av dem. 
 
LUCAS EKESTÅHL JONSSON
Ålder: 20 år Position: Back Klubb: Björklöven Statistik den här säsongen: 39 matcher, 5+21=26 poäng.
Kommentar: Här har vi, i min mening, seriens största överraskning. Den unge backen debuterade i allsvenskan redan förrförra säsongen och förra vintern spelade han en hel del men han har verkligen tagit ett stort kliv i sin utveckling sedan dess. Med några omgångar kvar att spela av grundserien ligger 20-åringen tvåa i backarnas poängliga och hans fina spel har gjort att finska TPS uppges vara intresserade av att värva backen - något även en del SHL-klubbar borde vara. 
 
PIERRE ENGVALL
Ålder: 20 år Position: Forward Klubb: Mora Statistik den här säsongen: 39 matcher, 17+16=33 poäng. 
Kommentar: Engvall stod för över 20 poäng redan förra säsongen men den här vintern har han höjt sig ytterligare en nivå. Den unge forwarden är en av seriens vassaste målskyttar och han har en stor del i Moras lyckade säsong. Jag skulle tro att Frölunda, en klubb han spelat juniorhockey i, håller ett extra öga på honom resten av säsongen. 
 
JONATHAN DAHLÈN
Ålder: 19 år Position: Forward Klubb: Timrå Statistik den här säsongen: 34 matcher, 17+11=28 poäng. 
Kommentar: Dahlén gjorde 15 mål och närmare 30 poäng redan förra säsongen så förväntningarna var höga på honom i höstas men jag tycker att han har gjort väldigt bra ifrån sig. Den unge forwarden ligger delad femma i skytteligan och han stod för flera bra insatser under Junior-VM där han noterades för sex poäng på sju matcher. Skulle mycket väl kunna vara en sån spelare som kan gå från Hockeyallsvenskan direkt till NHL. 
 
EMIL ALBA 
Ålder: 19 år Position: Forward Klubb: Modo Statistik den här säsongen: 27 matcher, 5+2=7 poäng. 
Kommentar: Ung och lovande forward som kämpar på i ett lag som haft en väldigt tung säsong. Trots det har 19-åringen från Stockholm gjort flera fina insatser och han börjar sakta men säkert växa in i seniorkostymen. Laget har fullt av rutinerade gamla rävar (speciellt på forwardssidan) men jag tycker ändå att Alba är en av de mest intressanta att hålla ögonen på.  
 
FREDRIK KARLSTRÖM
Ålder: 19 år Position: Forward Klubb: AIK Statistik den här säsongen: 33 matcher, 7+13=20 poäng. 
Kommentar: Inför den här säsongen hade den unge centern bara spelat två allsvenska matcher men han har ändå visat att han är redo för den här nivån. AIK har haft en rätt jobbig säsong men Karlström har gjort bra ifrån sig vilket ledde till att han tog en plats i JVM-truppen. Inför säsongen snackades det mest om Jesper Bratt men jag tycker att Karlström varit snäppet bättre. 
 
ELIAS PETTERSSON
Ålder: 18 år Position: Forward Klubb: Timrå Statistik den här säsongen: 31 matcher, 13+19=32 poäng. 
Kommentar: Pettersson är en av Timrås bästa spelare och han har en stor del i att det gått så bra för laget den här säsongen. Under JVM visade han dessutom att han kan prestera när han mäter sina krafter med andra nationers talanger och det lär finnas en hel rad NHL-klubbar som vill drafta honom i sommar där han mycket väl kan väljas bland de tio främsta. 
 
NILS HÖGLANDER
Ålder: 16 år Position: Forward Klubb: AIK Statistik den här säsongen: 17 matcher, 5+3=8 poäng. 
Kommentar: AIK's säsong har varit fylld av besvikelser men något av det mest positiva är att man gett Höglander chansen att få visa upp sig. Det visade sig att 16-åringen redan kan prestera på seniornivå och han får ses som en av seriens absolut mest lovande spelare, sett till åldern. Skulle kunna vara ett namn för JVM-truppen redan nästa säsong. 
 
ALEXANDER YOUNAN
Ålder: 19 år Position: Back Klubb: Vita Hästen Statistik den här säsongen: 39 matcher, 4+12=16 poäng. 
Kommentar: Younan debuterade i allsvenskan redan för två säsonger sedan men det är ändå ganska överraskande att han varit så pass bra den här säsongen, många rankar honom som Norrköpingslagets bäste back och han har redan gjort fler poäng än någon back i laget gjorde förra säsongen. Chansen finns att han får chansen att debutera i SHL nästa säsong, den här vintern är han utlånad från Frölunda. 
 
Bubblare: Tim Wahlgren & Lukas Wernblom (Modo), Jesper Bratt (AIK), Jens Lööke (Timrå), Lukas Zetterberg (Västerås), William Petrus (Mora).