Värvningstider

Det har hänt en hel del i Hockeysverige det senaste dygnet. 
 
Just nu är många lag i full fart med att förstärka sina trupper inför fortsättningen av säsongen, ett av dem är Leksand som ser ut att ha lyckats locka hem Mattias Ritola från Gottéron. Den 29-årige forwarden har spelat i Leksand vid flera olika tillfällen, först 2005-2007 och sedan säsongen 2014/15 då han stod för 36 poäng på 45 matcher. Nu verkar han alltså vara påväg tillbaka till klubben. 
Vi är medvetna om att han är fri från sitt kontrakt i Schweiz och absolut är det så att han är intressant för oss. Det är en drömspelare att få in, säger VD:n Christer Plars till SVT. 
 
Det vaknas Skånederby mellan Rögle och Malmö, något som målvakten Tex Williamsson kommer få vara med och uppleva. Panternkeepern lånas nämligen in av Malmö eftersom de har lite skadeproblem på målvaktssidan. Den duktige målvakten har gjort väldigt bra ifrån sig under säsongen och har utvecklats i rask takt, så sent som förra säsongen spelade 26-åringen i Hockeyettan med Tyringe. 
 
Just i Hockeyettan händer det också saker, Haninge Anchors förstärker offensiven i form av forwardstalangen Emil Leijon som senast kommer från spel i Norge. 20-åringen spelade väldigt bra i AIK's J20-lag förra säsongen och fick chansen att debutera i allsvenskan men nu är det alltså Hockeyettan som gäller för den Huddingefostrade spelaren. 
 
Åker/Strängnäs har haft en minst sagt strulig säsong men nu hoppas man på en vänding, den rutinerade forwarden Christofer Blid är tillbaka i laget. 31-åringen kommer från en höst utan spel men borde inte ha några problem att prestera, förra säsongen spelade han väldigt bra när Södertälje tog steget till allsvenskan och de fyra senaste säsongerna har han gjort smått otroliga 254 poäng på 146 matcher i Hockeyettan.