Viktig seger för favoriten

Idag har Allettorna rullar vidare.

Östersund har haft en minst sagt händelserik vecka som inleddes med att man valde att byta tränare men det gav ingen direkt effekt. Igår kom Väsby på besök och vann med 6-9 så pressen var verkligen på Östersund inför dagens möte med Haninge Anchors. Gästerna från Stockholm tog ledningen genom Nick Hedemyr i den första perioden och då såg det riktigt tungt ut för Östersund men i den andra perioden vände man på matchen och det blev tillslut seger med 2-1.

Vinsten var väldigt viktig för laget som vann grundserien men spelet imponerade inte och man ligger fortfarande närmare botten än toppen av tabellen.

I övrigt kan vi notera att Visby/Roma plockade två viktiga poäng borta mot Haparanda efter att Fredrik Sandberg satt den avgörande straffen. Laget från ön klättrar därmed upp till andraplatsen i Allettan norra och läget ser ljust ut inför onsdagens bortamatch mot Väsby, ett Väsby som tog en poäng borta mot Piteå idag.

Nere i söder tog Troja-Ljungby över ledningen i tabellen efter att man besegrat Kumla med 1-4, där låg man dock under efter en spelad period men man visade sedan styrka när man gjorde fyra mål efter pausvilan. Ett annat lag som stod för en stark insats idag är Mariestad, som utmanövrerade KRIF med stabila 5-2 (trots att gästerna vann skotten med 36-42).

Nybro fortsätter att göra en riktigt stark säsong, idag var det Lindlövens tur att få se sig besegrade efter att "Vikings" vänt 1-3 till 4-3 i den tredje perioden.