Allt har ett slut

Flera profiler har lämnat Hockeyettan för en civil karriär. 
 
Om man verkligen gräver ner sig i landets tredje bästa serie så finns det en hel del profiler och duktiga spelare, de börjar dock bli allt färre. De allsvenska klubbarna tar ut russinen ur kakan samtidigt som flera rutinerade spelare har valt att lägga skridskorna på hyllan. Sedan säsongen tog slut har lag som Huddinge, Visby/Roma och inte minst Enköping tappat några av sina mest färgstarka inslag. 
 
ANDREAS GRÖNDAHL (VISBY/ROMA)
Ålder: 26 år Position: Forward Matcher/poäng i klubben: 206 matcher, 65+183=248 poäng. 
Kommentar 
Många blev överraskade när forwarden valde att lämna allsvenskan och Södertälje för att ta sig an nya utmaningar på Gotland för några år sedan. Det skulle visa sig bli ett succédrag för öns hockeylag som fick in en spelare som varit väldigt viktig de senaste fem säsongerna, så sent som under vårens kvalserie stod Södertäljesonen för sju poäng på tio matcher. Det kommer bli svårt för Visby/Roma att fylla tomrummet efter Gröndahl. 
 
DAVID FREDRIKSSON (HC DALEN)
Ålder: 31 år Position: Forward Matcher/poäng i klubben: 123 matcher, 56+123=179 poäng. 
Kommentar
"Tuppen" vände hem till moderklubben för att ta dem uppåt i seriesystemet och redan första säsongen spelade han upp laget till Hockeyettan där man spenderat de senaste tre säsongerna. Säsongen 15/16 stod den rutinerade forwarden för 42 poäng på 32 matcher men en skada gjorde att han missade mer eller mindre hela den gångna säsongen, trots det är det här en tung förlust för laget som tappar en av sina största profiler. 
 
ANDREAZ PERSSON (ENKÖPING)
Ålder: 35 år Position: Forward Matcher/poäng i klubben: 509 matcher, 246+351=597 poäng. 
Kommentar
Här kan vi prata om en väldigt tung förlust. Persson kommer inte från en av sina bästa säsonger men han ses ändå som en av klubbens största genom tiderna och att han nu väljer att avsluta karriären blir ett hårt slag för laget som tappat flera tunga pjäser under våren och sommaren. Den rutinerade forwarden har varit en av Hockeyettans stabilaste poänggörare och känslan är att det inte bara är Enköpings supportrar som kommer sakna 35-åringen. 
 
MIKAEL LARSSON (KRISTIANSTAD)
Ålder: 31 år Position: Forward Matcher/poäng i klubben: 558 matcher, 77+92=169 poäng. 
Kommentar
De tidigare i inlägget har varit viktiga offensiva spelare men det finns givetvis andra spelare som kan vara minst lika viktiga. Sedan debuten i A-laget för femton år sedan har Mikael Larsson varit en trofast del av laget och även om han inte öst in poäng så har han gjort stor nytta. Efter att ha spelat över 500 matcher i laget väljer 31-åringen att lägga skridskorna på hyllan och det kan nog komma att märkas mer än man kan tro. 
 
ERIK ROSÈN (HUDDINGE)
Ålder: 30 år Position: Back Matcher/poäng i klubben: 62 matcher, 15+26=41 poäng. 
Kommentar
Huddinge står sig starkt även utan den fysiskt spelande backen men man tappar en profil som spelar med ett stort hjärta. Något som kan vara minst lika viktigt som vanliga "skills" ute på isen. De senaste åren har Rosén haft skadeproblem men när han fått vara relativt hel så har han visat att han kan göra stor nytta i lag som Vita Hästen (där han blev en stor favorit bland supportrarna), Skövde och nu senaste Huddinge. 
 
TOBIAS FALK (ÖSTERSUND)
Ålder: 28 år Position: Forward Matcher/poäng i klubben: 259 matcher, 74+138=212 poäng. 
Kommentar
Att forwarden lägger skridskorna på hyllan kommer knappast som en överraskning, 28-åringen missade hela säsongen på grund av en hjärnskakning och nu har han fått ta beslutet att avsluta sin karriär. Falk har kanske inte varit någon "flashig" poängspelare men han har ändå gjort mycket gott för klubben och i en tid där alla vill göra de snygga målen så blir det allt svårare att hitta en sån spelare.  
 
MATHIAS ERIKSSON (HUDIKSVALL)
Ålder: 27 år Position: Back Matcher/poäng i klubben: 335 matcher, 11+46=57 poäng. 
Kommentar
Vi avslutar med en spelare som kanske inte fått de allra största rubrikerna men som ändå kommer lämna ett stort tomrum efter sig. Eriksson debuterade i Hudiksvalls A-lag säsongen 07/08 och har sedan dess varit en spelare som gjort ett väldigt bra defensivt jobb, han har inte öst in poäng men har ändå varit tillräckligt duktig för att år efter år få nytt förtroende att stanna kvar i klubben. 
 
Vilken spelare kommer du sakna mest?