En nykomling i skuggan av giganten

Trots att man är en nykomling med potential får Tyresö/Hanviken inte några rubriker. 
 
Den gångna säsongen snackades det mest om Nyköpingslaget Gripen som skulle ta Hockeytvåan med storm. Man lyckades väldigt bra men när det var dags för kvalserien till Hockeyettan var det faktiskt Tyresö/Hanviken som spelade bäst och tog hem seriesegern vilket säkrade en av klubbens finaste prestationer genom tiderna. 
 
Nu står man inför en tuff utmaning, laget kommer spela i den östra serien där de flesta rubrikerna lär handla om antingen Hudiksvall eller Stockholmskollegan Huddinge och det lär inte vara många som tippar nykomlingen högt. Om vi tar en titt på truppen så är den väldigt ung, i nuläget har man ingen spelare som är över 30 år och samtliga lagets backar är födda på 90-talet. Målvaktsparet har dock en del rutin, den tidigare juniorlandslagsmannen Marcus Due-Bojé värvades in under vintern och hade stor del i avancemanget. Som partner i kassen får 24-åringen Johan Johansson som nykomlingen värvat in från Haninge Anchors där han stod 14 matcher den senaste säsongen. 
 
På backsidan har man också förstärkt, där hittar vi backtalangen Emanuel Skogh som presterat väldigt bra i Huddinge J20-lag (40 poäng på 38 matcher) och 20-åringen fick även göra ett par inhopp i seniorlaget under vintern. Skogh har även spelat en säsong i SuperElit med Södertälje och borde vara redo att testa vingarna på seniornivå. 
 
En spelare som hade väldigt stor del i avancemanget är Adrian Pettersson, forwarden stod för totalt 46 poäng varav tretton kom under kvalspelet men i nuläget har han inte skrivit på något nytt kontrakt och det är osäkert var 26-åringen kommer spela i höst. Tvåan i den interna poängligan, Felix Liljegren, har däremot redan bestämt sig för att följa med laget upp i seriesystemet och han gör därmed sin första säsong i Hockeyettan. 
 
Det är svårt att veta vad vi kan förvänta oss av nykomlingen men lyckas man spela på ett smart sätt och efter sina resurser så borde man kunna göra bra ifrån sig.