Forwarden lämnar Hockeyallsvenskan

Tingsryd tappar lite offensiv slagkraft. 
 
Idag har det varit ganska lugnt i Hockeyettan när det kommer till värvningar och så vidare, därför tänkte jag ta tillfället i akt att se vad som händer i Hockeyallsvenskan. Förra säsongen var Zack Phillips en av Tingsryds mest lyckade värvningar men nu står det klart att kanadensaren lämnar klubben för spel i Nottingham Panthers. 
- Jag gillar hans attityd och allt jag fått höra om honom, han kan spela center eller högerytter och vi ser honom i förstakedjan där han ska leda offensiven, säger tränaren Corey Neilsen till klubbens hemsida. 
 
Det här känns som en ganska tung förlust för Tingsryd, Phillips noterades för totalt 31 poäng och var en av lagets bästa målskyttar med sina tolv fullträffar varav elva kom i grundserien. Nottingham förstärker även truppen med Mathieu Gagnon som senast kommer från spel i ECHL-laget Brampton Beast där han stod för 15 poäng på 54 matcher den gångna säsongen. 
 
Nottingham är ett av lagen som har siktet inställt på att vara med i den absoluta toppstriden av EIHL, förra säsongen slutade man fyra i grundserien och så sent som säsongen 15/16 vann man hela mästerskapet. I truppen hittar vi svensken Erik Lindhagen som en gång var en lovande forward i bland annat Linköping och Växjö men som numera mestadels agerar back.  
 
 
 
 
1
nils-ola persson

Som Tingsrydssupporter kan jag nog tala för 95% av supporterskaran och lagledningen när jag säger att Zack Phillips nog var den största besvikelsen. Levererade bra i början, första 25 matcherna. Därefter totalt osynlig. Gled dessutom mest runt hela säsongen. Absolut inte vad vi hade hoppats på. Vi tappar "något negativt" vilket är positivt!