Rutinerad talang till nykomlingen

Troja-Ljungby förstärker truppen med en spännande spelare. 
 
Nykomlingen från den södra Hockeyettanserien har kommit väldigt långt med sitt lagbygge, det fanns dock fortfarande en ledig plats och idag har man presenterat sin sista värvning innan säsongsstarten. Det är forwarden David Rundqvist som bestämt sig för att spela i den rödvita tröjan den kommande säsongen. 
David är en spelare med spelskicklighet och med ett skönt driv i åkningen som jag tror kan bli ett bra komplement till övriga centrar, en lagdel där jag för övrigt är nöjd över den konkurrens som vi får i och med denna signering, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida. 
 
Rundqvist skulle kunna beskrivas som en rutinerad talang, för trots att han bara är 24 år så har han hunnit med en hel del. Säsongen 2012/13 debuterade han i SHL med Färjestad och senare skulle han även spela i serien med Djurgården. I Hockeyallsvenskan han har han spelat totalt 110 matcher och den gångna säsongen spenderades upp i Modo där forwarden noterades för 25 poäng på 50 matcher. 
 
Det här känns som en väldigt bra värvning, Rundqvist har visat att han håller bra allsvensk klass och borde få en viktig roll i sitt nya lag. Just uppsättningen med centrar känns relativt stark hos nykomlingen, förutom Rundqvist har man även förstärkt med Jonathan Johnson som senast kommer från en bra säsong hos rivalen Tingsryd.