SHL-rutin till nykomlingen

Troja/Ljungby förstärker defensiven med en fysisk spelare. 
 
Det är backen Simon Fredriksson som presenterats som den allsvenska nykomlingens senaste värvning, han kommer senast från spel i norska Sparta Sarpsborg men inledde säsongen i allsvenskan med Björklöven. 
I Simon får vi en bra avlastning defensivt med både räckvidd och tyngd som jag tror kommer att passa in väl hos oss. Med sina 24 år så kommer Simon att fortsätta att ha många av sina bästa matcher framför sig och då förhoppningsvis i Troja, säger tränaren Pelle Svensson till klubbens hemsida. 
 
24-åringen kommer som sagt var senast från den norska högstaligan där säsongen rundades av, totalt spelade backen 18 matcher vilket resulterade i två assistpoäng. Den stora (195 cm & 100 kilo) backen debuterade i SHL med Färjestad under säsongen 2012/13 och har spelat totalt 18 matcher i serien men de senaste åren har spenderats i Hockeyallsvenskan med fyra olika klubbar (Karlskrona, AIK, Västerås och Björklöven). 
 
I och med värvningen är nykomlingarna mer eller mindre färdiga med sitt lagbygge, backbesättningen är fylld och nu är siktet inställt på att spetsa till offensiven med en sista värvning. Känslan är att Troja har något bra på gång, laget är knappast fyllt med stjärnor men man har bra "rollspelare" som har ett förlutet i serien och med ett bra spel på hemmaplan kan man lyckas bra.