Talang klar för nykomlingen

En av Hockeyettans nykomlingar förstärker truppen med en lovande spelare. 
 
Hittills har HA74 knappast imponerat under "silly season", man har snarare legat ganska lågt och man verkar istället satsa på lokala spelare (i nuläget har man fem egna produkter). Idag har man dock presenterat en ny värvning, det är backen Joel Wüthrich som är klar för klubben. 
Han är ganska stor, 190 centimeter lång och är en spelare som ska vara bra främst i egen zon och som kan ta det defensiva och hålla rent framför eget mål. Men han har även gjort lite poäng i vintras, så vi hoppas att han ska kunna hänga på framåt också och producera lite grand. Men först och främst är det defensivt vi tror att vi kommer att få nytta av honom, säger HA74:s sportchef Tobias Ståhlgren till Vetlandaposten. 
 
Wüthrich kommer senast från spel hemma i Schweiz där han mestadels spelat juniorhockey. Den gångna säsongen spenderades i Davos U20-lag där han noterades för 17 poäng på 48 matcher. 20-åringen tränades av svensken Anders Olsson vilket i sin tur gjorde att HA74 kunde få upp ögonen för den lovande backen. 
 
Det är svårt att veta hur bra Wüthrich är men han har presterat bra i Schweiz motsvarighet till SuperElit vilket borde vara ett bevis på att det finns potential i backen. I och med dagens värvning har nykomlingen sex backar med kontrakt och totalt är truppen 19 man stark.