Väntar en invasion?

NHL's bojkott av OS kan göra gott för de Europeiska ligorna. 
 
Som ni säkert läst så har NHL, världens bästa hockeyliga, bestämt sig för att inte låta sina spelare vara med i nästa vinters Olympiska spel som äger rum i Sydkorea. Beslutet är givetvis tråkigt för alla hockeyälskare men samtidigt så kan det gynna en del klubbar i Europa. Det här betyder att man måste spela i Europa för att få vara med i OS. Det är såklart svårt att veta vilka spelare som tar steget till Europa men redan nu finns det en hel del bra spelare här. 
 
Här följer några spelare som borde ha chansen att få spela i OS. 
 
MARK ARCOBELLO (Forward)
Nation: USA Ålder: 28 år Klubb: SC Bern (NLA) Statistik 16/17: 66 matcher, 75 poäng (33+42) (NLA)
Kommentar
KHL räknas som Europas bästa liga men det finns en del riktigt skickliga spelare även på andra platser. I Bern hittar vi Mark Arcobello som vann NLA:s poängliga den gångna säsongen. 28-åringen har tidigare representerat klubbar som Edmonton och Pittsburgh och han borde vara aktuell för att ta en plats i den amerikanska OS-truppen. Spelade VM så sent som våren 2015 vilket resulterade i en bronsmedalj. 
 
BARRY BRUST (Målvakt)
Nation: Kanada Ålder: 33 år Klubb: HC Slovan Bratislava (KHL) Statistik 16/17: 42 matcher, 91.8%
Kommentar
Rutinerad målvakt som spenderat de fyra senaste säsongerna i KHL där han varit en av ligans mest stabila på positionen. Brust debuterade i AHL säsongen 05/06 och har spelat 222 matcher i ligan men han har även gjort elva matcher i NHL med Los Angeles. 
 
CHRIS LEE (Back)
Nation: Kanada Ålder: 36 år Klubb: Kontrakslös Statistik 16/17: 78 matcher, 86 poäng (15+71) (KHL)
Kommentar
Här har vi en spelare som utan tvekan borde vara aktuell för OS, Lee spelade nämligen i vårens VM och han har varit en av Europas bästa offensiva backar de senaste åren. Den rutinerade backen spelade i Färjestad säsongen 12/13 men sedan bar det av till KHL där han gjort imponerande 179 poäng på 227 matcher. Lee har även spelat närmare 250 matcher i AHL men har överraskande nog inte fått göra en enda match i NHL. 
 
DEREK ROY (Forward)
Nation: Kanada Ålder: 34 år Klubb: Linköping (SHL) Statistik 16/17: 61 matcher, 24 poäng (11+13) (KHL)
Kommentar
Roy kommer inte från en av sina bästa säsonger men forwarden har tunga meriter i bagaget vilket borde gynna honom. Debuten i NHL skedde säsongen 05/06 och sedan dess har han hunnit spela över 700 matcher i ligan. Vid två tillfällen har han tagit plats i Kanadas VM-trupp vilket resulterat i två silvermedaljer och en lyckad säsong i Linköping kan ge chansen att ta hem en tredje medalj med "lönnlöven". 
 
Roy hoppas att en lyckad säsong i Linköping kan leda till OS-spel. 
 
 
JEFF TAFFE (Forward)
Nation: USA Ålder: 36 år Klubb: Kontraktslös Statistik 16/17: 58 matcher, 43 poäng (18+25) (KHL)
Kommentar
Här kommer ännu en rutinerad spelare. Taffe är just nu utan kontrakt men om han bestämmer sig för att fortsätta spela borde han vara ett alternativ för det Amerikanska landslaget. 36-åringen har spelat över 600 matcher i AHL men har även spelat i klubbar som Pittsburgh och Phoenix. Sedan tre säsonger tillbaka spelar han i Europa och han har bland annat gjort 63 poäng på 65 matcher i Linköping. 
 
MAX TALBOT (Forward)
Nation: Kanada Ålder: 33 år Klubb: Lokomotiv Yaroslavl (KHL) Statistik 16/17: 75 matcher, 43 poäng (20+23) (KHL)
Kommentar
Max Talbot är knappast en poängkung med de största tekniska styrkorna men forwarden är en bra lagspelare som borde kunna fungera bra även i landslagssamanhang. Den rutinerade forwarden har spelat över 700 NHL-matcher och stod för 13 slutspelspoäng när Pittsburgh tog hem Stanley Cup säsongen 08/09. 
 
BRANDON PIRRI (Forward)
Nation: Kanada Ålder: 26 år Klubb: New York Rangers (NHL) Statistik 16/17: 60 matcher, 18 poäng (8+10) (NHL)
Kommentar
Pirri spelade i NHL den gångna säsongen men ryktas flytta till Zürich vilket skulle ge honom möjligheten att få representera sitt land för första gången. Forwarden har spelat över 200 NHL-matcher i tre olika klubbar men nu verkar han alltså vara påväg att flytta till Europa för första gången i karriären. Pirri är ingen utpräglad poängspelare men han är ändå en väldigt duktig spelare och skulle mycket väl kunna ta en plats i OS-truppen. 
 
BUD HOLLOWAY (Forward)
Nation: Kanada Ålder: 29 år Klubb: Skellefteå (SHL) Statistik 16/17: 33 matcher, 25 poäng (12+13) (SHL)
Kommentar
Det kryllar av duktiga offensiva kanadensare i de Europeiska ligorna och Bud Holloway är utan tvekan en av dessa. Sedan flytten till kontinenten har forwarden gjort 221 poäng på 243 matcher och han har dessutom öst in poäng i AHL vilket visar att han kan producera bra oavsett liga. 
 
DAN SEXTON (Forward)
Nation: USA Ålder: 30 år Klubb: Neftekhimik Nizhnekamsk (KHL) Statistik 16/17: 51 matcher, 50 poäng (13+37) (KHL)
Kommentar 
USA har inte lika många spelare i KHL som Kanada men det finns ändå en del guldkorn. Ett av dessa är Dan Sexton som siktar in sig på sin femte säsong i ligan. Forwarden tog plats i VM-truppen våren 2015 efter en lyckad säsong och borde vara ett hett alternativ även när OS närmar sig. 
 
RYAN ZAPOLSKI (Målvakt)
Nation: USA Ålder: 30 år Klubb: Jokerit (KHL) Statistik 16/17: 40 matcher, 90.9% (KHL)
Kommentar
Zapolski har spenderat de fyra senaste säsongerna i Finland och det senaste året har han varit den bästa amerikanske målvakten i KHL. 30-åringen har aldrig spelat i NHL men eftersom man inte får använda målvakter därifrån borde han ändå vara ett möjligt val, det kryllar inte av USA-målvakter i Europa.