Vassa värvningar

Lagen i Hockeyettan har inte samma ekonomiska muskler som de i Hockeyallsvenskan men man har ändå lyckats göra en hel del bra värvningar. Här är några förstärkningar som imponerar. 
 
PONTUS JOHANSSON
Kiruna ---> Vimmerby
Laget från Astrid Lindgren-staden har haft en ganska tung silly season med flera spelarförluster men man har även förstärkt truppen på ett intressant sätt. Pontus Johansson är en fysiskt stark spelare som dessutom brukar göra en hel del poäng. Efter att ha spenderat mer eller mindre hela karriären uppe i norr är det dags för 25-åringen att testa lyckan i den södra serien. En lyckad säsong i Vimmerby skulle kunna göra att han äntligen får chansen att visa upp sig på en högre nivå. 
 
KENNY KÄLLSTRÖM 
Östersund ---> Västerås
Avestasonen är van att spela i toppklubbar och nu är det åter dags att göra det. Källström kommer senast från en säsong som inte riktigt gick så bra som förväntat men nu känns det som att 27-åringen hamnat i ett lag som kan gå långt. Västerås vill säkert ta sig tillbaka till Hockeyallsvenskan direkt och då gäller det att den mångsidige backen levererar. Källström har spelat 131 matcher i allsvenskan och har kapacitet att öka på den siffran ytterligare. 
 
JOHANNES TORNBERG
Piteå ---> Boden
Laget uppe i norr ser ut att bli en riktigt intressant nykomling och Tornberg är en av spelarna som ska sätta guldkant på laget. Forwarden gjorde 47 poäng i serien redan för sex år sedan och har för vana att ösa in poäng oavsett var han spelar, totalt har 27-åringen gjort närmare 250 poäng i serien och tanken är att han ska vara en av nycklarna i nykomlingens offensiv. Om han lyckas med det så kan Boden bli ett obehagligt tillskott till den norra serien - för de andra lagen vill säga. 
 
MARKUS PALMBERG 
Kristianstad ---> Nybro 
Palmberg kommer från en skadefylld säsong nere i Kristianstad men potentialen är skyhög och nu är forwarden tillbaka i klubben han gjorde succé för ett drygt år sedan. 27-åringen från Dalarna har visat att han kan göra bra ifrån sig i ett flertal klubbar och med en ordentlig försäsong i ryggen borde han kunna göra mycket nytta i "Vikings". 
 
MAGNUS ÅKERLUND 
Sundsvall ---> Hudiksvall
Många rankar Åkerlund som seriens (hittills) bästa värvning och det är svårt att inte hålla med. Även om Sundsvall misslyckades förra säsongen så stod den rutinerade målvakten för flera fina insatser och han var en av seriens bästa på positionen. Sett till hans kvalité är det egentligen konstigt att han spelar i Hockeyettan och inte allsvenskan. 
 
ADAM HANSEN 
Södertälje ---> Huddinge
Här är en annan spelare som egentligen borde spela på en högre nivå, Adam Hansen gjorde en fullt godkänt säsong i Södertälje och jag blev överraskad när det stod klart att han tar steget ner till Hockeyettan och Huddinge. På den här nivån är 23-åringen mer eller mindre komplett vilket siffrorna från säsongen 15/16 visar (45 poäng på 51 matcher, inklusive kvalserie). Värvningen av Hansen visar att Huddinge har siktet inställt på allsvenskan. 
 
EDDIE DAVIDSSON
Västerås ---> Mariestad
Tack vare/på grund av sin lyckade säsong har BOIS tappat flera nyckelspelare (inte minst Tobias Björklund & Douglas Lögdal) men värvningen av Eddie Davidsson har ändå gett lagets supportrar en hel del att glädjas åt. Nu är den tidigare supporterfavoriten tillbaka i klubben han gjort 152 poäng på 124 matcher i och han är utan tvekan lagets starkast lysande stjärna. I Västerås finns det säkert en hel del som är besvikna att man tappat en av sina offensivt bästa spelare. 
 
KALLE ÖSTMAN 
Vimmerby ---> Borlänge 
Succélaget har tappat spelare som Jonas Halvarsson & Patrik Elfsberg vilket gör att man kanske kan få det svårt att lyckas riktigt lika bra den här säsongen, värvningen av Kalle Östman är därför extra viktig. 23-åringen kommer från sin bästa säsong i karriären och det ska bli väldigt intressant att se om han kan återupprepa succén från "tigerkulan" där han stod för 42 poäng på lika många matcher. 
 
ROBIN WALLIN 
Mariestad ---> Grästorp
Har har vi en av seriens mest underskattade målvakter. Medan Arvid Ljung flyttade till Almtuna valde Mariestads andra målvakt, något oväntat, att fortsätta karriären i lilla Grästorp. Den 21-årige keepern lär få ett stort ansvar den kommande säsongen och det här kan förhoppningsvis bli vintern då talangen får sitt stora genombrott. 
 
Det finns givetvis andra värvningar som också är väldigt bra, inte minst Vimmerbys förstärkning av Jakob Karlsson imponerar. Uppe i Piteå har man spetsat till offensiven med Joakim Högberg som egentligen borde spela i allsevnskan och i Västerås hoppas man mycket på Johan Skiöld som gjort närmare 300 poäng i Hockeyettanlag som Mjölby, Olofström och Östersund. I gurkstaden har man även värvat in defensiva muskler i form av Morgan Hassel som spenderat de senaste åren i Hockeyallsvenskan med Vita Hästen. 
 
1
Krister Holm

Eddie Davidsson kommer att bli grymt intressant att följa i Boiströjan. Senast han spelade i Bois var han kanske den i laget med sämst fysik och noterade som du skriver en bra bit över en poäng i snitt. Nu har han en helt annan fysisk status, har skaffat sig rutin och tempo från en högre serie och jag skulle inte bli förvånad om han vinner hockeyettans poängliga!