Forward klar för Kalmar

Hockeytvåanlaget har inlett sitt lagbygge inför den kommande säsongen. 
 
De senaste åren har hockeyn i Kalmar blommat upp ordentligt, man kommer senast från en mer än godkänd säsong som nykomlingar i Hockeytvåan och nu är siktet inställt på att göra om bedriften. Under torsdagen presenterades lagets senaste nyförvärv, en forward med förlutet på en betydligt högre nivå. Det är forwarden Victor Crus Rydberg som är klar för laget på östkusten. 
Vi är givetvis jätteglada att ha Victor här hos oss. Det är en offensiv center, en riktig playmaker och det är så vi kommer att nyttja honom, säger sportchefen Roger Nyström till Barometern. 
 
Den 22-årige centern kommer med fina meriter i bagaget, efter en lyckad säsong i Linköpings J20-lag flyttade Rydberg över till andra sidan Atlanten där det blev spel i OHL-laget Plymouth Whalers. Det blev två säsonger "over there" innan Vita Hästen värvade hem Tingsrydssonen. I Norrköpingslaget blev det bara en säsong innan han tog steget ner till Hockeyettan och Vimmerby där han noterades för 17 poäng på 43 matcher den gångna säsongen. 
 
Det här känns som en på pappret bra värvning, man får trots allt in en NHL-draftad spelare så talangen finns där. Frågan är bara hur det är med utvecklingspotentialen, i Hockeyallsvenskan visade sig hans tempo inte riktigt räcka till och tiden i Vimmerby blev också något av en besvikelse (sett till förväntningarna). Crus Rydberg borde få en viktig roll i sitt nya lag och han står inför en viktig säsong - det är nu det ska vända uppåt igen.