En kväll utan överraskningar

Ikväll drog Hockeyettans playoffspel igång. 
 
Ikväll var det alltså dags att gå in i nästa skede av Hockeyettan, där de bra lagen ska skiljas från de som är snäppet bättre. Inför kvällen kände jag mig relativt säker på hur det skulle sluta och det gick ungefär som förväntat, det mest ovissa mötet var det uppe i norr där Kalix tog emot Nybro (som fick stöd av några väldigt trogna bortasupportrar som tagit sig över hundra mil norrut) och där krävdes det 72 minuters spel innan Nybro kunde lämna isen som vinnare. 
 
Även i Borlänge behövdes det förlängning innan gästerna från Blekinge kunde packa ned en viktig seger i bagaget, där dröjde det drygt sex minuter in i den fjärde perioden innan Alexander Lunsjö satte segerpucken och nu känns det som att KRIF har goda chanser att gå vidare. 
 
Väsbys fina säsong ser ut att fortsätta, idag åkte laget ner till Småland och man åker hem till Stockholm med en vinst i bagaget efter att Fredrik Falk gjort två av lagets mål. Tranås fick dock till en hel del spännande då man avslutade matchen med att reducera flera gånger om men det känns ändå som att Väsby vinner rättvist och nu ser det lovande ut för firma Odén/Tuuralas manskap. 
 
Kvällens resultat
Asplöven - Hudiksvall: 3-1
Kalix - Nybro: 1-2 (efter förlängning)
Örnsköldsvik - Piteå: 1-3 
Borlänge - KRIF: 2-3 (efter förlängning)
Skövde - Vimmerby: 2-3
Tranås - Väsby: 3-5