Kvaltider

Just nu slåss många lag som vill avsluta sin säsong på ett bra sätt. 
 
I SHL och SDHL börjar det sakta men säkert närma sig SM-finaler (i damernas serie står det klart att HV71 kommer möta Djurgården i finalen) men lite längre ner i seriesystemet är det främst kvalspel som gäller och i det här inlägget tänkte jag fokusera på kvalet till Hockeyettan som dragit igång. 
 
Uppe i norr har man dragit igång kvalserien och ikväll möttes Sollefteå och Brunflo, två lag som egentligen har allt att förlora och just ikväll var det Brunflo som fick lämna isen med lite extra press på sina axlar. Hemmalaget vann matchen med hela 11-2 efter att ha gjort sex mål i den avslutande perioden och man tog därmed tre viktiga poäng. I övrigt kan vi notera att Boden tog två poäng borta mot Njurunda vilket gör att laget toppar tabellen men det lär nog hända en hel del de kommande omgångarna. 
 
I den så kallade Stockholmsserien är jag extra intresserad av hur det går för Gripen, Nyköpingslaget spelade i Hockeytrean så sent som förra säsongen men man har tagit division två med storm och idag inleddes kvalspelet med en vinst mot Nacka. Det är värt att notera att hemmalaget hade över tusen åskådare på matchen vilket är mer än vad något lag i Hockeyettan östra hade som snitt i grundserien.  
 
Ett annat lag som verkligen tagit Hockeytvåan med storm är Kalmar, laget fick dock en tuff inledning på kvalspelet när HA74 kom på besök till Iffehallen. Gästerna vann med 2-4 och man toppar därmed tabellen tätt följda av Halmstad som är Hockeyettans representant i serien. 
 
Det spelas även kval till Hockeytvåan, där kunde vi bland annat se Nittorp ta en viktig bortaseger mot Motala (3-4) samtidigt som Gislaved krossade Valdemarsvik med hela 9-1. Virserum har gjort en bra säsong i Hockeytrean och tack vare kvällens tvåpoängare borta mot Sölvesborg toppar man sin kvalserie, två poäng före Nässjö och just Sölvesborg.