Upplagt för dramatik

Hockeyettans kvalserier börjar närma sig ett avgörande. 
 
Just nu spelas fyra olika kvalserier där det ska avgöras vilka lag som kommer få spela i Hockeyettan nästa säsong, nere i söder ser läget fortfarande relativt ljust ut för favoriten Halmstad men igår föll man borta mot Mjölby (2-0) och än kan man inte andas ut. HA74 föll mot Kalmar men är ändå med i racet och på onsdag möts just Halmstad och HA74. 
 
I den västra serien har Surahammar kopplat ett rejält grepp om förstaplatsen, igår besegrades Åker/Strängnäs med hela 8-3 efter att man vänt 0-1 till 4-1 på åtta minuter i den första perioden. Vinsten gör att man har fem poäng till godo på tvåan Söderhamn och gårdagens resultat betyder även att Åker/Strängnäs får spela i Hockeytvåan nästa säsong. Ett tungt slag för klubben som spelade playoffhockey förra säsongen. 
 
Surahammar närmar sig Hockeyettanspel även nästa säsong - för Åker/Strängnäs ser det tyngre ut. 
Foto: Mattias Forsberg 
 
 
Uppe i norr är det däremot långt ifrån avgjort, där står det mellan Sollefteå och Boden - två lag som möttes just igår. Då gick matchen till straffar där gästernas Joakim Törnqvist kunde skjuta hem två viktiga poäng. Förlusten till trots leder dock Sollefteå fortfarande serien men man har bara en poäng till godo på Boden. För Brunflo ser det desto tyngre ut, igår vann man men laget har fortfarande långt upp till en säkrad plats i Hockeyettan och det börjar faktiskt kännas som att hoppet sakta håller på att släckas. 
 
I den östra serien är det upplagd för dramatik, igår hade Gripen chansen att sätta sig i en fin sits men man föll med 4-1 borta mot Nacka och i samma stund tappade Nyköpingslaget förstaplatsen. Som om förlusten inte var nog så drabbades även laget av skador, bland annat på lagkaptenen Adam Thim som varit en viktig pjäs den här säsongen. I och med gårdagens resultat tar sig Hanviken upp på förstaplatsen men man har samma poäng som både tvåan Gripen och trean Nacka. Det känns som det kan gå lite hur som helst, i nästa omgång möts ettan och tvåan medans Gripen får ta sig an jumbon Nynäshamn.