10 lag att hålla ögonen på - del 2

Idag fortsätter vi att ta en titt på några lag som kan vara värda att hålla ett extra öga på när Hockeyettansäsongen drar igång. 
 
VIMMERBY
Förra säsongen: förlust i playoff 3 mot Kristianstad. 
Spännande spelare in: Johan Kallio, målvakt (Örnsköldsvik) Pontus Johansson, forward (Kiruna) Jakob Karlsson, forward (Oskarshamn)
Kommentar
Förra säsongen gick överraskande bra för "tigrarna" vilket säkerligen har gjort att förväntningarna trissas upp av lagets supporterskara men det känns faktiskt som att man borde kunna göra bra ifrån sig även nästa vinter. Att Jakob Karlsson är tillbaka innebär att man får in en riktig klasspelare men jag tror att värvningen av Johan Kallio kan vara minst lika viktig, kan han fylla tomrummet efter Viktor Kokman som flyttar till allsvenskan?  
 
BODEN
Förra säsongen: 2:a i kvalserien till Hockeyettan
Spännande spelare in: Henri Snäll, forward (Asplöven) Christian Nyman, forward (Kalix) Johannes Tornberg, forward (Piteå)
Kommentar
Efter fyra säsonger på en lägre nivå är Boden tillbaka i Hockeyettan och känslan är att de kommer sätta färg på serien. Under våren har man förstärkt offensiven rejält och får Tommy Wargh några bra backar att kampera tillsammans med så kan den här nykomlingen göra livet svårt för många lag uppe i den norra serien. Målvakten Pavel Krajcovic kommer få en väldigt viktig roll, han måste verkligen leverera om man ska få en lyckad säsong. 
 
VÄSTERÅS
Förra säsongen: 13:e i Hockeyallsvenskan, 4:a i kvalserien. 
Spännande spelare in: Kenny Källström, back (Östersund) Kevin Weiskog, forward (Enköping) Oscar Pettersson, forward (Enköping)
Kommentar 
Det känns lite konstigt att gå igenom Västerås lag och inse att de faktiskt kommer spela i Hockeyettan när hösten kommer smygandes. Förra säsongen blev ett riktigt misslyckande och nu gäller det att ta utmaningen på allvar, man har inte råd att underskatta sina nya motståndare. VIK kommer vara laget som alla vill slå och det kan vara både bra och dåligt för "nykomlingen". Värvningarna av Östersundsbacken Kenny Källström och trion Weiskog/Pettersson/Mattsson från Enköping känns ändå bra och man borde kunna göra bra ifrån sig.
 
GRIPEN
Förra säsongen: 2:a i kvalserien till Hockeyettan.
Spännande spelare in: Alexander Molldén, back (Kristianstad) Christoffer Arvidsson, forward (Östersund)
Kommentar
Hittills har nykomlingen inte direkt imponerat under "silly season" men nykomlingen har ändå en hel del som talar för sig. Det är långt kvar tills säsongen drar igång och man håller till i en stad där hockeyn är på glödhet, supportrarna förväntar sig bra hockey och mycket talar för att man kommer vinna den östra seriens publikliga. Adam Thim kommer få bära ett tungt ansvar i offensiven men förhoppningsvis får man in ytterligare några tunga pjäser innan säsongen är här. 
 
VÄSBY
Förra säsongen: Förlust mot Piteå i playoff 2. 
Spännande spelare in: Johannes Sandberg, forward (Djurgården J20) Jacob Eriksson, forward (Kiruna) Linus Pellfolk (Mariestad)
Kommentar
Här har vi ett lag som står inför en tuff uppgift - man ska försöka återupprepa succén 16/17 då laget överraskade många med sitt fina spel. En del viktiga kuggar har lämnat men har värvat in ett gäng unga och hungriga spelare som har stor potential. Såhär några månader innan grundserien drar igång känns det utan tvekan som att Väsby har en realistisk chans att nå Allettan igen. 
 
Det finns naturligtvis fler lag som har chansen att nå långt men det var de här jag ville fokusera på den här gången. Lag som Östersund, Visby/Roma och Mariestad siktar säkerligen högt och det finns en hel rad andra lag som kommer göra bra ifrån sig i den här väldigt intressanta serien.