Backlöfte till Allsvenskan

Södertälje lägger nästa pusselbit i sitt lagbygge. 
 
Södertälje kommer från en tuff säsong där man behövde kvala för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan, nu väntar det mytomspunna tuffa andraåret och det gäller för den klassiska klubben att prestera bättre än sist. Idag har man gått ut med sin senaste värvning, det är backen Petter Hansson som ansluter från Linköpings organisation. 
Petter är en konstruktiv back med en hög spelskicklighet. Han har starka offensiva kvaliteter kryddade med ett mycket bra skott, säger tränaren Mats Waltin till klubbens hemsida. 
 
Hansson kommer som sagt var från Linköpings organisation men stora delar av den gångna säsongen spenderades i allsvenska Västervik dit han var utlånad. Där noterades 21-åringen för elva poäng på 33 matcher men backen gjorde även 22 matcher i SHL med LHC. Säsongen 14/15 kom debuten i landets högsta serie och året efter spelade han sina första matcher i Hockeyallsvenskan, då var han utlånad till både Västerås och Oskarshamn. 
 
Det här får ses som en bra värvning som gör lagets defensiv lite starkare, Hansson har sina styrkor i just defensiven men det här kan kanske bli säsongen då han får chansen att utveckla sitt offensiva spel. I och med dagens värvning har Södertälje en 24 man stark trupp där tre av spelarna har try-out kontrakt och två av de fyra målvakterna förmodligen kommer lånas ut (alternativt få spela med J20-laget).