Backtalang till nykomlingen

Nu har även HA74 kommit igång med sitt lagbygge. 
 
Igår kväll kunde ni läsa om att Grums förstärker defensiven med Jesper Appel som byter spel mot Skövde till nykomlingen och nu gör även HA74 en värvning som ska stärka upp deras defensiv. Det är backen Calle Krantz som nykomlingen lyckats värva, han kommer senast från Linköpings organisation. 
Han hade lite skadeproblem under säsongen som gick och det är nog till vår fördel. Annars tror jag inte han hade valt att kliva ner i Hockeyettan. Jag tror han håller för allsvenskan egentligen, säger sportchefen Tobias Ståhlgren till Vetlandaposten. 
 
Krantz kommer som sagt var från Linköpings organisation där han spelade 26 matcher (7 poäng) i klubbens J20-lag under vintern men han fick även chansen att spela fem matcher i Hockeyallsvenskan med succénykomlingen Västervik. Säsongen 15/16 fick den store (193cm/91kg) backen testa på spel i SHL, då blev det totalt sju inhopp i LHC:s A-lag och under samma säsong gjorde han även några juniorlandskamper så visst är 20-åringen en lovande spelare. 
 
I och med dagens värvning har nykomlingen elva spelare med kontrakt, det finns därmed en hel del jobb kvar för lagets sportchef som behöver få in ett antal bra spelare om man ska ha en chans att undvika kvalspel. Jag hade hoppats att två spelare som hade del i avancemanget, Olof Svensson & Jonas Pontusson, också kommer att spela med nykomlingen den kommande säsongen men Pontusson har valt att lägga skridskorna på hyllan - trots att han kommer från en fin säsong (63 poäng på 46 matcher) och det faktum att han bara är 27 år. Hur det blir med Svensson vet jag inte men det vore nog bra om nykomlingen kunde ha en sån rutinerad spelare i sitt lag.