Ett steg i rätt riktning

En lovande spelare fortsätter att ta för sig. 
 
Förra säsongen lyckades Axel Levander väldigt bra i Luleås J20-lag och på våren stod det klart att forwarden skulle få ett seniorkontrakt. 20-åringen har gjort några inhopp i SHL med A-laget men lånades sedan ut till Hockeyettanlaget Piteå där han spenderat de senaste veckorna. Efter att ha gjort sju poäng på fem matcher släpper Luleå nyheten att Levander lånas ut till en ny klubb. Den här gången i Hockeyallsvenskan. 
 
Tidigare har talangen spelat i både Modo och Björklövens organisationer men nu väntar spel i Tingsryd som för närvarande ligger tia i serien. Tingsryd har gått ut med nyheten på sin hemsida och där skriver man att forwardslöftet kommer spela med dem resten av året. Det här är ett bevis på att han är redo att ta för sig även bland seniorer, Hockeyettan brukar vara en bra inslussningsväg och i Piteå lyckades han väldigt bra. Det återstår om han har samma lycka i den grönvita tröjan. 
 
--
 
En annan spelare som tar ett steg i rätt riktning är Viktor Scherrieble. Målvakten kommer senast från en skadefylld säsong men nu står det klart att 22-åringen får chansen att visa upp sig i Södertälje, som skrivit ett try-out kontrakt med värmlänningen. Scherrieble har tidigare visat att han är en lovande spelare och konkurrensen i kringelstadens hockeylag är långt ifrån stenhård, så chansen finns faktiskt att han lyckas imponera tillräckligt mycket för att få ett permanent kontrakt.