Allsvensk potential

Hockeyettan kryllar av skickliga spelare som håller hög klass. Här är några av dem. 
 
Joakim Högberg (Piteå)
Ålder: 26 år Position: Forward 
Kommentar: Det är inget snack om att den offensivt skicklige forwarden håller allsvensk klass. Så sent som i våras spelade han i Björklöven och han har snittat 20 poäng/säsong i samma liga de två senaste säsongerna. 26-åringen flyttade till Piteå och där är han en av lagets nyckelspelare, under hösten har han gjort elva poäng på åtta matcher och en hel del talar för att han kommer toppa lagets poängliga när vi summerar grundserien. 
 
Alexander Lunsjö (KRIF)
Ålder: 20 år Position: Forward 
Kommentar: 20-åringen från Helsingborg är utan tvekan höstens stora succéspelare, forwarden leder den totala poängligan och har varit en av de största anledningarna till KRIF:s fina säsongsstart. Lunsjö spelade över 20 matcher i SHL för två säsonger sedan och spåddes en lysande framtid men han har behövt lite tid i Hockeyettan för att verkligen kunna ta för sig på seniornivå. Om talangen fortsätter att ösa in poäng (19 på nio matcher) lär de allsvenska klubbarna hålla ett extra öga på honom. 
 
Kalle Östman (Borlänge)
Ålder: 23 år Position: Forward 
Kommentar: Den evige talangen debuterade i Hockeyallsvenskan säsongen 2015/16 men fick ont om speltid och lånades ut till Tyringe. Efter säsongen flyttade han till Vimmerby där forwarden gjorde väldigt bra ifrån sig och han har inlett hösten på ett liknande sätt. 23-åringen från Sellnäs kan både göra mål & assistera vilket gör honom till en mångsidig spelare som förmodligen inte gjort sin sista match på allsvensk nivå. 
 
Tommy Stenqvist (Hudiksvall)
Ålder: 23 år Position: Back
Kommentar: Här har vi en till lovande men samtidigt erfaren spelare, Stenqvist debuterade i Hockeyallsvenskan 13/14 och spelade 36 matcher i serien så sent som förrförra säsongen. Sundsvall åkte sedan ner i Hockeyettan, backen följde med och gjorde bra ifrån sig men klubbens ekonomiska problem gjorde att han numera spelar i Hudiksvall där han är en viktig spelare. 23-åringen har helt klart allsvenska kvaliteér och kan nog spela i den serien redan nästa säsong. Det återstår att se om det blir med Hudiksvall. 
 
Nicklas Strid (Valbo)
Ålder: 23 år Position: Forward
Kommentar: Strid har, trots sin ålder, hunnit med en hel del. Säsongen 13/14 debuterade han i SHL med Brynäs, samma vinter gjorde han även sina första matcher i Hockeyallsvenskan och framtiden såg ljus ut. Sedan dess har det gått både bra och dåligt, tiden i Nybro var inte helt lyckad men i Valbo har 23-åringen sakta men säkert tagit för sig allt mer. Fortsätter Strid att göra bra ifrån sig är han utan tvekan värd en ny chans på högre nivå. 
 
Gustav Berlin (Gripen)
Ålder: 22 år Position: Back
Kommentar: Om man pratar om gripen och Hockeyallsvenskan tänker nog de flesta på Albin Ivarsson Hamberg, som inledde säsongen med en try-out i AIK men som sedan vände tillbaka till Nyköping. Trots det tänkte jag fokusera mer på Berlin, den lovande backen som gjorde 53 poäng i Hockeytvåan (inklusive kvalspel) förra säsongen. 22-åringen har inlett säsongen på ett bra sätt och borde vara en spelare för de allsvenska klubbarna att hålla ett extra öga på. 
 
Ludvig Collberg (Mariestad)
Ålder: 20 år Position: Back
Kommentar: Här har vi ytterligare en lovande back med stor potential. 20-åringen stod för bra insatser i SuperElit förra säsongen vilket gjorde att han fick hoppa in i SHL med Växjö. Efter säsongen tog han steget hem till Mariestad och det ska man vara väldigt glada för. Backlöftet har gjort tio poäng på nio matcher vilket visar att han har sina styrkor i det offensiva spelet och det ska bli väldigt spännande att följa honom under säsongen. 
 
Fredrik Hansson (Kristianstad)
Ålder: 29 år Position: Forward 
Kommentar: Det finns många spelare som är värda att spela på en högre nivå. En av dem är utan tvekan Fredrik Hansson, den rutinerade assisterande lagkaptenen i Kristianstad. Förra säsongen öste han in poäng och hade säkert allsvenska ögon på sig men centern valde att stanna för att försöka hjälpa laget upp i seriesystemet och det vore väldigt roligt att få se 29-åringen i serien igen (han spelade där med Tingsryd 2010-11). 
 
Fredrik Lindström (Tranås)
Ålder: 23 år Position: Back
Kommentar: Lindström har hunnit med väldigt mycket på bara några få år. Seniordebuten kom i Vita Hästen under säsongen 13/14, sedan blev det en flytt ner till Västervik som han var med att spela upp i Hockeyallsvenskan. Dit följde han inte med, istället blev det spel i Tranås där han gjort väldigt bra ifrån sig. Säsongen har inletts på ett lovande sätt och det känns som att 23-åringen är värd en allsvensk chans. 
 
Det finns många fler spelare som skulle kunna spela på en högre nivå, finns det någon i ditt lag?