Forwarden lägger av

En lovande spelare tvingas avsluta karriären. 
 
Efter några dagars frånvaro är det dags att dra igång bloggen igen. Vi är därför lite sena med nyheten att forwarden David Lillieström Karlsson tagit beslutet av avsluta sin karriär. 24-åringen, som spenderat hösten i Guildford Flames, har råkat ut för en ny hjärnskakning och känner därför att det inte är värt att fortsätta spela. 
 
Det här är givetvis väldigt tråkigt, det är aldrig roligt när en spelare tvingas avsluta sin karriär innan man själv känner sig redo för det. Nuförtiden är det dock tyvärr alldeles för vanligt att just hjärnskakningar stoppar spelarna, bara de senaste säsongerna har flera beslutat sig för att det inte är värt risken att fortsätta spela. 
 
Lillieström-Karlsson fick sitt genombrott i AIK där han fick SHL-debutera säsongen 2011/12, samma vinter gjorde han sina första matcher med J20-landslaget. 2013 tog han steget ner i Hockeyettan där det blev succé i Huddinge, efter att ha gjort 48 poäng på 46 matcher var han tillbaka i AIK som numera spelade i Hockeyallsvenskan. Efter ytterligare en säsong i "gnaget" var han åter tillbaka i Hockeyettan, den här gången för att spela i KRIF. Nere i Blekinge gick det inte riktigt så bra som förväntat men uppe i Östersund fick forwarden en nystart, förra säsongen stod han för 44 poäng på 36 matcher och han var en av ganska få som levererade i det topptippade laget. 
 
Den här säsongen inleddes som sagt var i Guildford Flames som spelar i den brittiska ligan, där hann 24-åringen noteras för fem poäng på lika många matcher innan olyckan var framme. Bloggen önskar naturligtvis Lillieström-Karlsson lycka till i fortsättningen och att han hittar något som kan byta ut den glädje som hockeyn gett honom.