SHL

Ny seger för Färjestad

Det fortsätter att gå bra för ett av SHL:s mest klassiska lag. 
 
De senaste åren har varit ganska tunga för Färjestad, laget har inte riktigt lyckats hela vägen och även om man ofta höjt sig när det blivit slutspel så har den riktiga fullträffen saknats. Karlstadslaget brukar starta säsongerna på ett minst sagt svagt sätt men den här hösten ser det ut att bli ändring på den saken. Igår besegrades Mora med 2-5 på bortaplan och i dagens returmatch tog man en ny skön seger, den här gången med 4-1. 
 
En spelare som hade stor del i segern var Michael Lindqvist, nyförvärvet från AIK har inlett säsongen på ett imponerande sätt och idag stod han för två powerplaymål vilket satte laget i en fin sits. 23-åringen har spelat bra i HockeyAllsvenskan de senaste åren och nu visar han att han även kan prestera på den här nivån, med sina åtta poäng på fem matcher leder han skytteligan och är dessutom på en delad förstaplats i den totala poängligan. Snacka om succévärvning av Färjestad. 
 
Dagens vinst gör att man kliver upp på förstaplatsen i tabellen, trots att man har en match mindre spelad än tvåan HV71.