Östersund vill bidra i samhället

Östersunds Ishockeyklubb bidra till att utveckla barn och unga för livet genom idrotten och dessutom utmana idrottsföreningar att fundera över sin roll i samhället.
 
Det är inte ofta som bloggen får ett pressmeddelande skickat till sig, så när Östersund hörde av sig med en nyhet tyckte jag det vore perfekt att lyfta fram deras budskap. Hockeyettanlaget har beslutat sig för att dra igång ett projekt som heter "The Game Changer". 
- Inom Östersunds IK har vi reflekterat över vilken roll en idrottsförening egentligen har i samhället. Vi känner att vi har ett stort ansvar och vet att vi i vår förening gör positiva saker. Vi funderade även kring hur vi pratar om allt bra som vi gör och framförallt, vad vi kan göra ytterligare för att utveckla våra barn och ungdomar, berättar Maria Wilén, vice ordförande i föreningen i pressmeddelandet. 
 
 
Mer information kring projektet
"Vad vårt arbete hittills har genererat är att vi har femdubblat antalet barn som provar på ishockey och vi ser att många fler än tidigare fortsätter efter åren med hockeyskolan, fantastiskt roligt, säger Maria Wilén. Vår förening växer i medlemsantal och vi se fram emot att ta alla dessa områden till nya nivåer, inom ramen för The Game Changer, under den närmsta 5 årsperioden"