Outsidern tuffar på

Ett klassiskt Hockeyettanlag verkar ha fått upp farten. 
 
De senaste säsongerna har Mariestad tagit stora kliv framåt och blivit ett av västra seriens absolut vassaste lag men den här hösten ser man ut att få rejält motstånd av en gammal rival. Skövde kommer senast från en säsong som tog slut i playoff 1 mot Vimmerby och man verkar ha siktet inställt på att ta revansch. Under inledningen av säsongen har laget spelat väldigt bra, främst i defensiven där man bara släppt in tre mål på fyra matcher. Ett väldigt imponerande facit. 
 
I gårdagens match släppte man förviso in ett mål vilket höjer siffran till fyra, men matchen hade man inga större problem att ta hem. Halvvägs in i första perioden gav Oskar Back laget ledningen och han skulle även vara sist på pucken till 2-0, redan där hade man ett rejält grepp om matchen och gästerna hade svårt att skapa någon dramatik eller spänning. Matchen slutade 4-1 efter att Forshaga snyggat till siffrorna under slutminuterna men det gladde förmodligen inte gästerna i någon större utsträckning. 
 
Skövde har ett intressant lag på pappret och det verkar som att Tomas Kempe fått ihop formationerna på ett bra sätt. Stjärnan Carl-Johan Sjögren har fått nyttig avlastning i form av den rutinerade forwarden Henrik Thegel som värvats in från Hockeyallsvenskan och från samma serie har Anton Blomberg plockats in ifrån. Energispelaren med rötterna i Motala lyckades inte fullt ut i Vita Hästen men har några fina insatser i SHL med Linköping bakom sig och han borde kunna bli en populär spelare i Billingehov. 
 
I nästa omgång får Skövde väntar en rejäl värdemätare och förmodligen en av säsongens viktigaste matcher. Derby mot Mariestad.