SDHL-kollen

Det är hög tid att ta en titt på hur det går i damernas motsvarighet till SHL. 
 
Nu är serien ungefär tio omgångar gammal och vi kan börja se vilka lag som ligger bra till och vilka som har en bit kvar innan formen är på plats. Precis som förväntat håller Luleå och Linköping till i toppen, båda lagen har samlat ihop 28 poäng vilket är bäst i serien. Luleå har dock spelat en match mindre, samtidigt som man har en bättre målskillnad. 
 
Bakom topplagen hittar vi en trio som också gjort bra ifrån sig. Modo, HV71 och Leksand har lyckats bra och i nuläget känns det som de här fem lagen är de bästa i serien. Djurgården tog alla med storm förra säsongen och vann tillslut finalen men hösten har inte varit lika lyckad och man ligger sexa, trots att man spelat flest matcher av alla lag i serien. 
 
Nykomlingen Göteborg har haft en väldigt tung inledning på säsongen och i nuläget finns det inte mycket som talar för att man ska kunna lämna jumboplatsen. Laget har elva raka förluster i bagaget och målskillnaden 18-59 är ännu ett bevis på att steget till SDHL kan vara stort att ta. Medans nykomlingarna är den stora besvikelsen i ligan så får Modo räknas som överraskningen, man har spelat väldigt bra och kan mycket väl bli ett sånt lag som slår ut en större favorit när det är dags för slutspelet. Michele Cava har tagit ligan med storm och ligger tvåa i poängligan (12+10), samtidigt är jättelöftet Emma Söderberg en av seriens bästa målvakter. 19-åringen skulle mycket väl kunna vara en joker i OS-truppen. 
 
TABELLEN 
1. Luleå, 28 poäng
2. Linköping, 28 poäng
3. Modo, 25 poäng
4. HV71, 21 poäng
5. Leksand, 21 poäng
6. Djurgården, 15 poäng
7. Brynäs, 14 poäng
8. AIK, 11 poäng
9. SDE HF, 5 poäng
10. Göteborg, 0 poäng
 
POÄNGLIGAN
1. Michelle Karvinen (Luleå), 23 poäng
2. Michela Cava (Modo), 22 poäng
3. Lara Stadler (Linköping), 21 poäng
Denise Altmann (Linköping)
4. Erika Grahm (Modo), 20 poäng 
 
Målvaktsligan
1. Emma Söderberg (Modo), 94.16%
2. Florence Schelling (Linköping), 93.85%
3. Anna Amholt (Luleå), 93.81%
4. Sabina Eriksson (HV71), 93.10%
5. Minatsu Murase (AIK), 92.51%
 
Ikväll har vi tre matcher att se fram emot, vi kan bland annat ta en titt på mötet mellan Linköping och AIK. i Stockholm möts SDE HF och HV71 samtidigt som Brynäs tar sig an Djurgården.