Sikta mot stjärnorna

Kalmar ryktas ha siktet inställt på att förstärka truppen rejält. 
 
Det är inget snack om att Kalmar har stora visioner för var man vill vara, i nuläget hittar vi laget i Hockeytvåan (som man leder) men siktet är inställt på att nå en högre nivå. Om vi tar en titt på truppen hittar vi ett antal rutinerade spelare och nu kommer det rapporter om att man vill förstärka truppen med Conny Strömberg och Per Ledin. Två minst sagt rutinerade rävar. 
Det är två färgstarka profiler som skulle dra folk till Iffehallen, som dessutom är vinnare och ruggigt bra spelare. Det skulle vara dumt att inte kolla möjligheten med tanke på att de är lediga just nu, säger ordföranden Tobias Johansson till Barometern. 
 
Till samma tidigt berättar Johansson att man förde samtal med Strömberg inför säsongen och just därför känns en sådan värvning mer trolig. Samtidigt finns det en hel del andra klubbar som också skulle vilja ha Strömberg i sitt lag, han är ju väldigt skicklig i powerplay där det fina spelsinnet kommer till användning. 
 
När det kommer till Per Ledin så känns det mer som en chansning, 39-åringen är visserligen klubblös men han vill förmodligen spela på en högre nivå. Den här säsongen har forwarden inte spelat någon match men hans "attraktionsvärde" är ändå relativt högt och det finns nog klubbar i Hockeyallsvenskan som gärna skulle ha honom i sitt lag. Men det är imponerande att Kalmar ändå har såna ambitioner att man ställer in siktet på två så pass meriterade spelare.