Succédebut av supertalangen

En riktig attraktion är tillbaka i Hockeyallsvenskan. 
 
Ikväll spelades full omgång i landets näst högsta serie och det bjöds på en hel del snygga mål och överraskande resultat. Kvällens kanske största skräll stod Troja-Ljungby för, nykomlingen åkte ner till Malmö och besegrade hemmastarka IK Pantern efter att Jens Holmström gjort det avgörande målet. Nykomlingen har gjort en hel del fina insatser under säsongsinledningen och de är ett sånt lag som kanske förtjänar några mer poäng än de nio man skramlat ihop. 
 
Leksand är ett annat lag med samma poängskörd men med helt andra förväntningar på sig. Ikväll kom en ny förlust (6-2 borta mot Tingsryd) och missnöjet blir allt större hos lagets supportrar. Seger i nästa omgång är mer eller mindre ett måste om inte supporterskaran kommer peka i riktning mot Gävle och önska en liknande ändring i sin klubb. 
 
Vita Hästen har vunnit sina fem senaste matcher på antingen straffar eller med hjälp av en förlängning men ikväll var det äntligen dags att bryta den trenden. Modo tog ledningen med både 0-1 och 1-2 men en fin avslutning på matchen säkrade tillslut tre poäng för hemmalaget. Vinsten gör att man klättrar till en sjätteplats i tabellen och man har bara en poäng upp till Björklöven som ligger tvåa. 
 
De som imponerat mest under hösten är utan tvekan Timrå, ikväll besegrades Västervik och man tog en ny skön seger. Vinsten var såklart viktig för laget men det som gladde mest var att Jonathan Dahlén var tillbaka i Timråtröjan, forwardstalangen är som bekant inlånad från Vancouver och stod direkt för en väldigt fin insats. 19-åringen spelade knappt 16 minuter och hade stor del i Jakob Olofssons mål, som blev matchens enda. Det är inget snack om att Dahlén kommer vara en av lagets viktigaste spelare sålänge han blir kvar i Sverige. 
 
KVÄLLENS RESULTAT
Södertälje - Oskarshamn: 2-1 (efter förlängning)
Tingsryd - Leksand: 6-2 
AIK - BIK Karlskoga: 4-7
Timrå - Västervik: 0-1
Vita Hästen - Modo: 3-2
IK Pantern - Troja/Ljungby: 2-3
Almtuna - Björklöven: 3-4 (efter förlängning)