Talang till Hockeyettan

Piteå har förstärkt truppen med en lovande spelare. 
 
Laget i norr har inlett säsongen bra, inför gårdagens match mot Kalix (som var veckans match i Hockeyettan), låg man etta i tabellen och siktet var inställt på att behålla den platsen. Hemmalaget bjöd dock på bra motstånd, man tog ledningen genom Sebastian Modén och när Piteå såg ut att gå mot tre poäng kvitterade Kalix till 2-2 i början av tredje perioden. Matchen fick avgöras på straffar och där visade tillslut Piteå sin styrka, Joakim Högbergs mål blev det avgörande och man inkasserar två nya poäng som gör att laget behåller sin förstaplats i serien. 
 
Piteå har ett bra lag på pappret men inför gårdagens match förstärkte man offensiven i form av Axel Levander. 20-åringen lånas in från Luleås organisation och han stod direkt för kvitteringen till 1-1 i sin debut. Forwarden har gjort fyra inhopp i SHL under hösten men även spelat fyra matcher i J20-laget. Nu är det dock Hockeyettan och Piteå som gäller en obestämd tid framöver. 
Det var jätteroligt att komma och spela i Piteå. I Luleå är det en hård konkurrenssituation där alla inte tar plats, och då är det bra få fara iväg och spela, säger forwarden till NSD. se 
 
MATCHFAKTA
Kalix - Piteå: 2-3 (1-0,0-2,1-0,0-0,0-1)
1-0, Sebastian Modén (Isaksson, Pettersson)
1-1, Axel Levander (Selberg, Nilsson)
1-2, Simon Nilsson (Selberg)
2-2, John Hansson (Pettersson, Edström)
2-3, Joakim Högberg (GWS)
Skott: 35-43
Utvisningsminuter: 18-14
Publik: 788 (PART Arena, Kalix)
 
Idag spelas det inte så mycket hockey runt om i landet, i Hockeyettan tar man ledigt och vi håller istället ett extra öga på mötet mellan Almtuna och Modo i Hockeyallsvenskan.