Tranås har vaknat

Vi tar en titt på hur det gått i dagens Hockeyettanmatcher.

Tidigare har jag skrivit att jag är en smula besviken över Tranås säsongsinledning men nu verkar formen ha infunnit sig. Idag kom HA74 på besök och det skulle visa sig bli en relatigt lätt utmaning för hemmalaget. Det dröjde bara knappt fyra minuter innan Victor Jigmalm gav Tranås ledningen och han skulle vara en av lagets bästa spelare idag, 25-åringen som gjort ett par matcher i SHL med Linköping stod för ytterligare ett mål och noterades även för en assistpoäng. Det gör att forwarden samlat ihop åtta poäng på lika många matcher.

Tranås vann tillslut matchen med hela 7-1 efter att Hampus Andreén rundat av målskyttet ett par minuter från slutsignalen. Vinsten gör att man tar sig upp till en fjärdeplats och även om grundserien är långt ifrån över visar man ändå att man vill vara med och slåss om en allettanplats.

MATCHFAKTA
Tranås - HA74: 7-1 (1-1,3-0,3-0)
1-0, Victor Jigmalm (Gustafsson, Johansson)
1-1, Mikael Roslund (Svensson)
2-1, Marcus Schelin (Johansson, Bremer)
3-1, Eric Gustafsson (Lindström, Andreén)
4-1, David Bremer (Lindström, Schelin)
5-1, Victor Jigmalm (Andreén, Gustafsson)
6-1, David Bremer (Schelin, Torstensson)
7-1, Hampus Andreén (Jigmalm, Gustafsson)
Skott: 45-20
Utvisningsminuter: 8-8
Publik: 666 (Stiga Arena, Tranås)

I övrigt kan vi notera att Asplöven besegrade Kiruna med 4-2 (efter att ha gjort två mål i boxplay) samt att Valbo stod för en skräll när Visby/Roma åkte på oväntad förlust. Imorgon kan vi bland annat se fram emot mötet i norr mellan Östersund och Örnsköldsvik, ett Stockholmsderby mellan Väsby och Huddinge samt Västerås match mot Kumla.