En premiär som gav mersmak

Har ni hört uttrycket "motivation slår klass"? Det stämde alldeles utmärkt under den inledande perioden mellan Huddinge och Gripen. Nykomlingen från Nyköping inledde kvällens match på ett inspirerat sätt och det skulle resultera i ett mål, Robin Jakobsson tog vara på ett misstag av hemmalaget och Adam Thim kunde peta in returen som Daniel Fahlström släppte ifrån sig. Efter målet började Huddinge lyfta upp spelet en aning men Gripen stod upp på ett bra sätt och behöll ledningen perioden ut.

Nykomlingen fick spendera en stor del av den andra perioden i egen zon, man drog på sig ett par utvisningar som gav Huddinge chansen att kvittera men gästerna spelade smart samtidigt som Rasmus Hedström stod för en rad fina räddningar i målet. Tillslut blev det en utvisning för mycket vilket hemmalaget kunde utnyttja, Björn Jonason tog saken i egna händer och fixa kvitteringspucken. Efter kvitteringen dröjde det bara dryga minuten innan Huddinge även kunde ta ledningen, den här gången med Joakim Hällerström som målskytt.

I slutet av perioden var det hemmalagets tur att dra på sig en utvisning och det var biljetten in som Gripen behövde, man tog vara på powerplayspelet och Kim Lindström kunde peta in pucken och utjämna ställningen lagom till pausvilan.

I den avslutande perioden blev det tillsist så att skickligheten visade sig vara viktigare än motivationen, hemmalaget tog ledningen genom Måns Krüger och när Gripen plockat ut sin målvakt i jakt på en kvittering kunde Dennis Nordström punktera matchen med sitt 4-2 mål i tom bur. Huddinge tar därmed säsongens första seger samtidigt som Gripen får åka hem till Nyköping utan poäng, men med en insats som ändå gav mersmak.

Publik: 385 (Björkängshallen, Huddinge)

I kvällens andra match hade Tranås inga större problem borta mot Halmstad, det blev vinst med 3-5 efter att Marcus Schelin & Eric Gustafsson gjort två mål vardera och man fick därmed en perfekt start på säsongen. I nästa omgång tar man sig an HC Dalen på hemmaplan innan ett bortamöte mot Tyringe väntar.