Ett steg på rätt väg

En av Hockeyettans nykomlingar har börjat få upp farten. 
 
Inför säsongen snackades det en hel del om Gripen, Nyköpingslaget rankades relativt högt men man fick en ganska tung inledning på säsongen. Mot Huddinge tog man ledningen men föll tillslut och i hemmapremiären mot Hammarby blev det förlust på straffar. Laget kom därmed allt närmare sin första seger och idag var det dags, Vallentuna fick se sig besegrade med 2-3 efter att Albin Ivarsson-Hamberg varit inblandad i samtliga Gripenmål. Forwarden har spenderat sommaren i AIK där han varit på try-out men när Hockeyallsvenskan drog igång fick han inget förnyat förtroende men i Gripen lyckas 23-åringen betydligt bättre. 
 
I den östra serien har Huddinge och Hudiksvall fått flest topptips och man har inlett säsongen bra, idag vann talangfabriken med 5-2 hemma mot Valbo medans Hudiksvall besegrade Väsby med 4-2. Hos "glada Hudik" vände man matchen efter att ha legat under med 0-1 efter 20 minuters spel, nyförvärvet Magnus Åkerlund räddade 26 skott och hade stor del i segern. 
 
Visby/Roma hade chans att ta hand om serieledningen men man föll oväntat mot Sollentuna och får därför nöja sig med andraplatsen. 
 
I övrigt kan vi notera att Östersund fått fart på spelet, igår vann man mot Kiruna och idag besegrades Boden med 3-1 inför drygt 700 åskådare. Vinsten var lagets fjärde raka och man toppar därmed den norra serien, tre poäng före Piteå och Kalix som delar på andraplatsen. 
 
Ett annat lag som är i bra form är Nybro, idag tog man sig an KRIF på bortaplan och det blev lagets tredje raka seger (4-5). Den här säsongen kan "Vikings" smyga i vassen bakom andra lag som har större förväntningar på sig och det kan nog vara till en fördel. Laget har dessutom en ganska beskedlig start på sitt spelschema men i början av Oktober väntar en rejäl utmaning. Då kommer nämligen Kristianstad på besök. 
 
DAGENS RESULTAT
Norra serien
Teg - SK Lejon: 0-1
Östersund - Boden: 4-1
Örnsköldsvik - Kalix: 2-3
Sollefteå - Kiruna: 3-4
Vännäs - Piteå: 2-4
Östra serien
Sollentuna - Visby/Roma: 3-2 
Huddinge - Valbo: 5-2
Hudiksvall - Väsby: 4-2
Wings - Nacka: 0-4
Vallentuna - Gripen: 2-3
Västra serien
Arboga - Lindlöven: 4-5 (efter straffar)
Borlänge - Mariestad: 2-5
Skövde - Grums: 2-1
Enköping - Forshaga: 4-1
Södra serien
Helsingborg - HA74: 5-3
KRIF - Nybro: 4-5
Hanhals - Vimmerby: 2-3
Tyringe - Tranås: 1-8
HC Dalen - Halmstad: 3-2