Hockeyettanlaget förstärker truppen med ytterligare en spelare. 
 
Huddinges lagbygge har jobbat hårt med att förstärka laget under sommaren, man har bland annat värvat Patrik Kallmert (Södertälje) och Mathias Franzén som gjorde 38 poäng i Sundsvall förra säsongen. Men det är inte bara offensiven som blivit starkare, man har även spetsat till defensiven och idag fortsätter man på samma spår. Efter att ha spelat två matcher med laget står det klart att backen Eric Backman stannar i Huddinge säsongen ut. 24-åringen kommer senast från spel nere i Kristianstad. 
Redan i somras hade vi kontakt angående spel här i Huddinge, men han valde att fortsätta i Kristianstad. Nu när han valde att åka hem blev det aktuellt igen och den här gången löste det sig och han är Huddingespelare säsongen 17/18. Han breddar vår redan starka backsida och gör konkurrenssituationen ännu tuffare, skriver klubben på sin hemsida. 
 
Det här känns som en bra värvning, trots sin ålder har Backman hunnit spela en bra bit över hundra matcher i serien men han har även testat på spel i Norge där han inledde förra säsongen med att göra elva poäng på 27 matcher. I December flyttade han till Kristianstad och tanken var att backen skulle spela där även den här säsongen men för en tid sedan lämnade han klubben och nu blir det alltså spel i den östra serien med Huddinge. 
 
Om vi tar en titt på Huddinges backsida så är den verkligen stark, förutom Backman har man även förstärkt med Jesper Eriksen från Troja-Ljungby och Alexander Anderberg som spelade i Vita Hästen förra säsongen. Lägg därtill SSK-värvningen av Adam Hansen och spetsspelaren Marcus Lissäng så har man utan tvekan en av Hockeyettans bästa uppsättning med backar. Får man även offensiven att fungera så kan det här mycket väl bli säsongen då "talangfabriken" går hela vägen. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress